Din august 2018 până în decembrie 2018, cetățeanul moldovean a cheltuit mii de lire pentru a umple mașinile lui și ale prietenilor săi folosind un card de combustibil al companiei unde activa. El a fost obligat de magistrați să plătească 2.125,41 GBP despăgubiri către „Tero Trans”, unde era angajat de Surchicean.
Inculpatul era șofer de camionetă pentru transportatorul din Wellingborough. „I s-a dat un card de combustibil. Șoferii intrau în kilometrajul vehiculului pe care îl conduceau pe sistemul de carduri de combustibil. Pârâtul a returnat apoi chitanțele garajului companiei, astfel încât kilometrajul să poată fi confirmat. În jurul lunii decembrie 2018, managerul a verificat prin raportul de conducere. Au observat mai multe înregistrări de vehicule pe raport care nu aparțineau companiei. Cardul de combustibil a fost folosit de mai multe ori pe aceste vehicule. Unul dintre vehicule era mașina privată a inculpatului", a declarat Sukhy Singh, urmăritorul penal. Managerul l-a abordat pe Surchicean în legătură cu neregulile iar acesta a recunoscut că a folosit cardul pentru el și pentru „oamenii pe care îi cunoștea”.
„El nu a dezvăluit cui aparțin celelalte vehicule. A fost demis, dar i sa oferit și posibilitatea de a plăti peste 2.000 de lire sterline. Problema a fost apoi raportată poliției. Când a fost audiat, a făcut o admitere completă și a fost acuzat ", a adăugat Sukhy Singh. Instanța a aflat că copilul inculpatului a fost diagnosticat cu cancer în 2018 și a trebuit să plătească 13.000 de lire sterline pentru tratamentul chimioterapic în Moldova, relatează presa britanică, citată de paranteze.md.
„Ați auzit că a recunoscut vina cu prima ocazie. Din discuțiile cu el, primea bani de la prieteni și de la alții pentru plinul mașinilor. De ce ar trebui să facă asta, se pune întrebarea. În 2018, copilul inculpatului care locuiește cu mama sa în Moldova a urmat un tratament pentru cancer. Nu există NHS în Moldova, iar chimioterapia avea să coste 13.000 de lire sterline. Își întreține familia în Moldova. Inculpatul recunoaște vina a ceea ce a făcut, dar era într-o situație disperată. Aceasta poate explica de ce a acționat în acest fel. Compania i-a reținut 1800 de lire sterline din salariu atunci când a fost demis și a considerat că este nepotrivit să o ramburseze în totalitate”, a spus apărătorul Alistair Evans. Deși magistrații au luat în considerare faptul că salariul i-a fost reținut, ei au dispus totuși să îi restituie banii fostului său angajator. Surchicean, care locuiește pe Collins Street din Northampton, va trebui, de asemenea, să completeze 150 de ore de muncă neremunerate și să plătească o taxă suplimentară de 95 GBP pentru victime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News