Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Românii, împiedicați să intre în țară, pe măsură ce controalele pentru Brexit se înăspresc
WhatsApp
Numărul cetățenilor UE care au fost împiedicați să intre în Marea Britanie a crescut cu o treime, românii fiind jumătate dintre cei opriți la frontieră.    
Destinul Marii Britanii este Europa: Brexit a fost un "miraj" - șeful industriei Uniunii Europene

În condițiile în care Ministerul de Interne își intensifică controalele, numărul cetățenilor europeni opriți la frontieră a urcat la 5.266 în al treilea trimestru al anului trecut, față de 3.955 în trimestrul anterior, a constatat firma de avocatură Bates Wells din City.

Potrivit noilor date citate de City A.M, cetățenii români reprezintă majoritatea covârșitoare a cetățenilor UE respinși (56% din numărul total), urmați de bulgari (10%) și de cetățenii polonezi (7%).

Ministerul de Interne a înăsprit progresiv controalele la frontieră începând cu 1 ianuarie 2021. De la ieșirea Regatului Unit din UE, 12.515 cetățeni UE au fost opriți la frontiera britanică, față de doar 1.150 în aceeași perioadă a anului precedent.

Oamenii pot fi opriți dacă, de exemplu, polițiștii de frontieră au motive să creadă că un cetățean al UE intră în Regatul Unit cu intenția de a lucra și nu deține statutul de imigrant relevant.

 

"Toți cetățenii UE ar trebui să fie tratați în mod egal"

 

Aceste cifre sugerează că cetățenii UE din țările din Europa de Est ar putea fi examinați mai atent de către polițiștii de frontieră decât alte naționalități din UE atunci când încearcă să intre în Regatul Unit, conform Chetal Patel, partener la Bates Wells, 

"În ochii legii, toți cetățenii UE ar trebui să fie tratați în mod egal. Faptul că românii și alte naționalități est-europene continuă să fie afectate în mod disproporționat indică faptul că ar putea avea loc o anumită profilare", a adăugat Patel.

"Creșterea abruptă a numărului de cetățeni UE care sunt opriți sugerează că Ministerul de Interne adoptă o abordare dură și pune mai multe întrebări decât de obicei. Multe dintre persoanele care au fost oprite probabil că au încercat să viziteze Regatul Unit din motive legitime, cum ar fi vizitarea prietenilor sau a familiei. Aceste ultime cifre nu ajută la reputația internațională a Regatului Unit", a concluzionat Patel, potrivit City A.M.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel