În perioada septembrie 2018-septembrie 2019, imigraţia din ţări din afara UE s-a ridicat la 379.000 de persoane, cel mai mult de când au început aceste statistici, în 1975, când s-au înregistrat 93.000 de intrări.
În acelaşi timp, migraţia netă din afara UE, adică diferenţa dintre numărul de persoane care intră şi cele care ies din ţară, este la rândul ei la nivelul cel mai ridicat - 250.000 - de după 2004, când s-a înregistrat un vârf de 265.000, arată Oficiul naţional de statistică (ONS).
Migraţia netă din UE pe perioada estimată este în schimb comparabilă şi doar uşor crescută faţă de anul precedent (64.000 faţă de 57.000).
Potrivit lui Jay Lindop, directorul Centrului pentru migraţie internaţională din cadrul ONS, dacă migraţia netă din UE a scăzut, cea din afara UE a crescut treptat din 2013, în principal prin sosirea în număr tot mai mare a studenţilor din ţări cum sunt China şi India. Numărul cetăţenilor UE veniţi la muncă în Marea Britanie a scăzut în schimb din 2016.
Secretarul de stat pentru migraţie Kevin Foster a comentat că aceste cifre ilustrează "importanţa ca Marea Britanie să preia din nou controlul asupra propriilor graniţe" şi a apreciat că noul sistem de imigraţie anunţat de guvern, bazat pe puncte, "va duce la scăderea cifrelor migraţiei generale", asigurând în acelaşi timp că Regatul Unit îi va putea primi în continuare "pe cei mai buni din toată lumea, inclusiv oameni de ştiinţă, inventatori şi profesori universitari"
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News