Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Ministrul Sănătăţii, scuze după ce a fost prins sărutându-se cu o consilieră în biroul său. Acuzat de încălcarea regulilor epidemice
WhatsApp
Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, s-a scuzat vineri pentru că a încălcat regulile anti-COVID-19, după ce un tabloid a dezvăluit că oficialul avea o relaţie cu o consilieră, transmite AFP.

Tabloidul The Sun a publicat pe prima pagină o imagine luată cu o cameră de supraveghere care îl arată pe Matt Hancock, căsătorit şi tatăl a trei copii, sărutând-o pe Gina Coladangelo - o veche prietenă a cărei angajare discretă declanşase deja o polemică -, în biroul său în ziua de 6 mai, o perioadă în care îmbrăţişările erau interzise.

'Recunosc că am încălcat consemnele de distanţare socială în aceste circumstanţe', a declarat Hancock într-un scurt comunicat. 'Am dezamăgit oameni şi îmi pare foarte rău. Rămân concentrat pe munca de a scoate ţara din pandemie şi aş fi recunoscător pentru respectarea vieţii private a familiei mele pe acest subiect personal', a adăugat el.

'Prim-ministrul a acceptat scuzele ministrului sănătăţii şi consideră subiectul încheiat', a reacţionat purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson, citat de Reuters. Întrebat de presă dacă premierul are încredere deplină în Hancock, purtătorul de cuvânt a răspuns 'Da'.

În schimb, laburiştii consideră că poziţia lui Hancock este 'de nesusţinut' şi ar trebui demis. Preşedinta Partidului Laburist, Anneliese Dodds, l-a acuzat pe ministru de 'încălcarea propriilor reguli în materie de COVID', dar şi de posibil 'abuz de putere' şi 'conflict de interese' în acest caz.

 

Ministrul, în centrul mai multor scandaluri



Matt Hancock era deja vizat de alte acuzaţii, stânjenitoare pentru acest ministru aflat în prima linie a acţiunii guvernului în combaterea epidemiei de COVID-19, care a făcut peste 128.000 de morţi în Marea Britanie.

Într-o audiere la parlament luna trecută, Dominic Cummings, fostul consilier al premierului Boris Johnson, l-a acuzat pe Matt Hancock că a 'minţit în numeroase ocazii, reuniune după reuniune', dar şi 'în public', şi a considerat că ar fi trebuit demis. În urmă cu câteva săptămâni, el a afirmat, prezentând ca sprijin o captură de ecran, că Boris Johnson îl descrisese pe Hancock drept 'cu totul nul' în gestionarea epidemiei.

Numirea la minister a Ginei Coladangelo, o lobbyistă pe care Hancock o cunoştea din studenţie şi care conduce în prezent departamentul de comunicare al unui lanţ de magazine fondat de soţul său, nu fusese declarată înainte ca presa să o dezvăluie.

Un purtător de cuvânt al Partidului Laburist a afirmat că guvernul trebuie să spună dacă ministrul sănătăţii a încălcat reguli şi dacă au existat 'conflicte de interese' în numirea consilierei sale.

Înaintea acestui scandal, un influent consilier ştiinţific al guvernului, Neil Ferguson, demisionase în mai 2020 după ce primise acasă vizita unei femei, prezentată ca amanta sa, în timpul primului lockdown din Marea Britanie, impus cu două luni mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel