Publicitate
Marea Britanie se confruntă cu un val uriaș de imigranți, care a dus la diminuarea populației de origine britanică raportat la populația totală, mai ales în marile orașe. Datele arată că în medie, în fiecare an, pe teritoriul Marii Britanii reușesc să ajungă aproximativ 700 000 de persoane. În acest moment, datele oficiale arată că populația totală a Marii Britanii este de 67 de milioane de locuitori, la o suprafață comparabilă cu cea a României.
Imigrația excesivă a dus la o creștere rapidă și la cote foarte înalte pentru Europa a criminalității. Lipsa siguranței pe străzi este una dintre marile probleme de care se plâng și foarte mulți români care ajung să muncească în Marea Britanie. Citește AICI Rocsana Marcu a părăsit Anglia din cauza nesiguranței: "M-am bătut cu hoții în benzinărie. Voiau să fure ghiozdanul fetei"
În contextul în care în luna iulie a acestui an au loc alegeri parlamentare în Marea Britanie, premierul Rishi Sunak promite să ia măsuri pentru oprirea migrației. Paradoxul constă în faptul că inclusiv premierul este de origine indiană. Acesta promite introducerea unui plafon care nu va mai permite intrarea imigranților în țară peste un anumit număr care va fi convenit ulterior.
Migraţia anuală netă în Regatul Unit a scăzut la 685.000 de persoane în 2023, faţă de nivelul record de 764.000 în anul 2022.
Sunak a introdus deja măsuri prin care încearcă oprirea imigrației. Primii luați la țintă au fost studenții care aveau voie să-și aducă membri ai familiei în Marea Britanie. Acesta a schimbat legea, iar rudele pot pătrunde mult mai greu pe teritoriul britanic. De asemenea, se permite angajatorilor britanici să aducă angajați din afara Marii Britanii doar în cazul în care au foarte mare nevoie de ei. Cum s-au gândit autoritățile să facă acest lucru? Nu mai permit aducerea angajaților sub un prag minim de salarizare stabilit și indexat anual. Așadar, firmelor britanice li se permite aducerea de angajați doar dacă arată că sunt dispuși să plătească foarte mult pentru ei.
Partidul Conservator britanic este în urma laburiştilor în sondajele de opinie. Ei speră ca prin introducerea de cote pentru imigrație să câștige votul britanicilor.
''Prin plafonarea nivelului migraţiei în fiecare an ne vom asigura că serviciile publice sunt protejate şi problema locuinţelor nu se complică, acceptând totuşi persoane cu aptitudini de care companiile şi NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) au nevoie'', a menţionat Partidul Conservator.
Potrivit sondajelor de opinie, formaţiunea ar urma însă să sufere o înfrângere istorică în alegerile de luna viitoare.
''Am adoptat măsuri curajoase pentru a reduce numărul persoanelor care vin în această ţară. Planul funcţionează, dar nivelurile migraţiei sunt încă prea ridicate, aşadar continuăm'', a explicat Rishi Sunak.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News