Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie: Judecător britanic, lecție incredibilă pentru românul care a pulverizat gaz, crezând că este urmărit
WhatsApp
Un român din Marea Britanie, care lucreză în domeniul telecomunicațiilor a pulverizat gaz lacrimogen în față unui englez care își luase copilul de la grădiniță. El credea că este urmărit. Discursul judecătorului în fața românului prezent la proces este memorabil și arată o adevărată lecție. 

Daniel Matasaru, în vârstă de 34 de ani, s-a mutat în Marea Britanie în urmă cu un an pentru a lucra în industria telecomunicațiilor, dar a fost implicat într-un eveniment ciudat. 

Matasaru credea că Simon Jones îl urmărea în timp ce se întorcea în Școala Sandymoor din Runcorn, Cheshire. Românul l-a blocat cu mașina, a scos gazul CS și i l-a pulverizat în față. Mătasaru credea că bărbatul îl urmărește, dar de fapt ei locuiau în același cartier și se îndreptau în mod evident spre aceeași zonă. Sprayul lacrimogen a fost cumpărat din România pentru aproximativ 10 lire sterline, iar Mătăsaru a explicat că nu știa că nu are voie să aibă asupra lui astfel de elemente de autoapărare. 

El a primit în cele din urmă o sentință de închisoare de 14 luni cu suspendare după ce și-a recunoscut fapta. 

Judecătorul Mark Rhind a descris atacul ca fiind un "incident neplăcut și urât" și i-a predat lui Mătăsaru o adevărată lecție. 

"Acesta este un caz ciudat și neobișnuit - este dificil pentru mine să înțeleg ce s-a întâmplat în acea noapte. Victima  nu a facut nimic gresit, dar ca o coincidenta ciudată, locuia aproape de locul unde te duceai tu și ai crezut ca te urmareste. Decizia pe care ai luat-o a fost să te confrunți cu el, te-ai dus dus la mașina lui și l-ai stropit cu gazul CS despre care spui că l-ai avut asupra ta pentru protecția personală. Este dificil pentru mine să înțeleg cum ați devenit un rezident al acestei țări, pentru că sunteți un om inteligent și educat, dar nu vă dați seama că oamenii nu au voie să aibă asupra lor acest tip de arme. Acest incident trebuie să fi fost teribil de supărător și îngrijorător pentru domnul Jones care se gândea că aveți alte intenții. Trebuie să existe un element de paranoia care a condus la un incident grav.  Elementul de paranoia v-a determinat probabil activarea acestui tip de comportament," a explicat judecătorul în pledoaria prin care i-a explicat sentința. 

Matasaru a fost de asemenea obligat să efectueze 200 de ore în folosul comunității, să plătească 1500 de lire victimei și să nu mai conducă timp de șase luni, relatează Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
pixel