O româncă de 36 de ani, Gabriela Pintilie, rezidentă în Essex, se pregătea să aducă pe lum cel de-al doilea copil al său pe data 28 februarie 2019, dar a ajuns la spitalul Basildon din Marea Britanie înainte de termen, cu trei zile mai devreme. După ce s-a încercat, fără succes, o naștere naturală, medicii au trecut la procedurile pentru operația de cezariană.
Numai că la 7 ore după naștere, Gabriela avea să moară după o hemoragie puternică pentru că nu a primit tot sângele de care avea nevoie și nici un produs de coagulare. Deși se solicitaseră 8 unități de sânge, nu i-a fost administrat niciun mililitru, astfel că femeia a murit din cauza unei grave neglijențe medicale cauzată de o comunicare improprie, după cum a conculuzionat Dr. Malcolm Griffiths, un medic ginecolog consultant, citat în calitate de expert în dosarul privind investigarea morții Gabrielie Pintilie.
Citește și: Marea Britanie: Tânără mămică româncă, moartă în spital după o neglijență gravă a medicilor englezi
După doar câteva săptămâni, o altă tragedie avea să se petreacă la același spital Basildon într-o altă familie de români. Stelei Ernu i s-a spus de la spital că i se va induce nașterea pe 12 martie 2019, când avea deja 12 zile de întârziere. Deși începuse să aibă deja contracții și s-a prezentat la spital, femeii s-a spus să se întoarcă acasă pentru că nu e momentul nașterii, sa ia paracetamol și să revină după trei zile.
Numai că durerile travaliului erau tot mai puternice, așa ca a revenit a doua zi la spital. Numai că a fost tratată cu aceeași indiferență de moașe și medici. După câteva ore a revenit la spitalul Basildon pentru a treia oară, moment în care i s-a spus că inima bebelușului nu mai bate.
Citește și: Italia. Bebeluș român, MORT în spital. Părinții aduc acuzații GRAVE medicilor
„Am întrebat dacă nu se poate face cezariană, pentru a vedea dacă mai este în viață, deoarece poate că inima lui tocmai se oprise. Doctorul a spus că îi pare rău, dar copilul nu mai este și a părăsit imediat camera. Mi-au înmânat trupul lui mic și m-am bucurat să-l pot ține pe micuțul meu Lucas. L-am ținut într-un pătuț, lângă mine, până dimineața. În ciuda a tot ceea ce mi-au făcut, nici măcar nu l-au spălat. Am simțit un cuțit în inimă”, povestea tânăra mămică româncă drama prin care a trecut.
Cazul celor două familii de români este reprezentat de firma de avocatură din Londra, Osbornes Law, care colaborează cu avocata română Maria Tiron. „Acesta nu este primul caz pe care l-am văzut în această unotate și ne preocupă faptul că poate exista un model de dezvoltare a pacienților a căror primă limbă nu este engleza, care nu au primit cele mai bune îngrijiri posibile“, a decalarat avocata româncă pe marginea celor două cazuri cu români petrecute în spitalul BAsildon în decurs de câteva săptămâni.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News