Această măsură în legătură cu persoanele aflate în situaţie ilegală, al căror număr l-a estimat la 500.000 numai la Londra, ar urma, în opinia sa, să fie însoţită de decizii menite a împiedica noi intrări ilegale de imigranţi, pentru a se evita un "efect de bumerang".
În timpul unui miting de campanie la Wyboston, în estul Angliei, Johnson a vorbit despre "persoanele care sunt aici de 12 ani sau mai mult, de mult timp" şi "nu au avut probleme cu justiţia (...), au muncit din greu, dar nu pot să plătească taxe şi au în continuare un statut ilegal".
"Nu cred că ar fi rezonabil să ne gândim că putem expulza un număr atât de mare de persoane. Trebuie să reflectăm la modul de a le reglementa statutul", a declarat el.
Johnson a mai subliniat că, în ciuda eforturilor afişate de guvernul conservator pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine, "deja facem acest lucru mai mult sau mai puţin", iar numărul expulzărilor este "extrem de scăzut".
"Propunerea mea nu ar face o mare diferenţă (...) Ar însemna să regularizăm o situaţie existentă", a spus el.
Johnson a pledat ca Marea Britanie să fie "mai fermă" faţă de imigranţii care încearcă să intre ilegal în această ţară şi "mai înţelegătoare faţă de cei care sunt deja aici".
El a militat intens ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană la referendumul din iunie 2016, o campanie dominată de promisiuni de sporire a controlului asupra fluxurilor migratorii punând capăt liberei circulaţii a cetăţenilor Uniunii Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News