Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Primarul Londrei vrea mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii
WhatsApp
Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii.
Fotografie creată de nappy, de la Pexels

Primarul Londrei, Sadiq Khan, vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii pentru a combate dublul impact al Brexit-ului şi pandemiei asupra acestui sector, relatează joi dpa citând media britanice, scrie Agerpres. 

Edilul le propune miniştrilor să înfiinţeze un program de "viză de redresare post-coronavirus" cu o durată de cel puţin un an, menit să ajute sectoarele care se confruntă cu lipsă de personal, inclusiv construcţiile.

Dependentă de lucrătorii în construcţii migranţi



Înainte de Brexit, capitala britanică era dependentă de lucrătorii în construcţii migranţi, peste jumătate din mâna de lucru provenind din Uniunea Europeană şi alte ţări, a menţionat Khan. Potrivit primarului, cifrele oficiale arată că la Londra numărul lucrătorilor din sectorul construcţiilor proveniţi din UE a scăzut cu 54% în perioada aprilie 2017 - aprilie 2020.

"Reglementarea crizei locuinţelor din Londra a reprezentat pentru mine o prioritate încă de la început (...), dar atât eforturile noastre de redresare post-pandemie, cât şi cele de a le asigura londonezilor locuinţe pe care să şi le poată permite cu adevărat pot fi puse în pericol, în lipsa mâinii de lucru calificate", a atenţionat Khan, subliniind că "guvernul trebuie să privească dincolo de actuala sa abordare îngustă în ce priveşte migraţia şi să admită existenţa acestei crize care afectează deja una din cele mai importante industrii".

Parlamentarii britanici, avertizaţi în legătură cu ameninţarea spionajului chinez

 

O femeie suspectată că lucra în numele Partidului Comunist chinez a încercat să influenţeze în mod incorect membri ai parlamentului britanic, a avertizat preşedintele Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, într-o scrisoare adresată joi aleşilor britanici, potrivit Reuters, mai scrie Agerpres. 

Hoyle a menţionat că serviciul de securitate internă MI5 a descoperit că femeia ''era implicată în activităţi de interferenţă politică în numele Partidului Comunist chinez, colaborând cu membri ai parlamentului aici''.

Ea a ''facilitat donaţii financiare către parlamentari, în funcţie sau aspiranţi, în numele unor cetăţeni străini cu baza în Hong Kong şi China'', se arată în scrisoarea respectivă.

''Aceasta este o chestiune care provoacă îngrijorări grave'', a declarat în parlament Iain Duncan Smith, fost lider al Partidului Conservator care a fost sancţionat de China pentru că a evocat abuzurile la adresa drepturilor omului în regiunea Xinjiang.

Relaţiile dintre Regatul Unit şi China s-au deteriorat în ultimii ani, inclusiv cu privire la situaţia din regiunile Hong Kong şi Xinjiang. Anul trecut, MI5 le-a cerut cetăţenilor britanici să trateze ameninţarea reprezentată de spionajul din partea Rusiei, Chinei şi Iranului cu aceeaşi vigilenţă ca pe terorism.

Agenţi secreţi britanici au atenţionat că Rusia şi China au încercat să sustragă date confidenţiale cu caracter comercial şi proprietate intelectuală, dar şi să interfereze în politica britanică şi să răspândească dezinformări în Regatul Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel