Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mamă și fiul, împușcați de un tanc rusesc în Irpin. Marina și Ivan au fost îngropați în curtea blocului în care au locuit
WhatsApp
Sub o mică movilă de pământ din curtea unui complex rezidențial modern din Irpen, lângă Kiev, au fost îngropați o mamă și un fiu. Marina, în vârstă de 42 de ani, și fiul ei, Ivan, în vârstă de 12 ani, au fost împușcați pe 5 martie, în curtea blocului în care locuiau.  

Marina, în vârstă de 42 de ani, și fiul ei, Ivan, în vârstă de 12 ani, au fost împușcați dintr-un tanc rusesc pe 5 martie, în curtea blocului în care locuiau.  Cei doi au părăsit imobilul pentru a se urca într-un taxi și a plecat din Irpen, asediat capturat de armata rusă, spre satul Romankovo.

"Marina și Vanya au părăsit intrarea la momentul nepotrivit. Pe 2 martie, am vorbit cu ei. Marina a spus că sunt practic în siguranță. Ea nu a vrut să-și părăsească apartamentul, pe care îl iubea foarte mult. A muncit toată viața pentru a-și cumpăra o casă. A adunat bani ca să-l repare și să se mute cu fiul ei.  Avea o pisică și un câine, iar vecinii le-au lăsat și papagali”, își amintește prietena ei Olga, citată de obozrevatel.com

Marina și Olga s-au cunoscut în urmă cu mulți ani la maternitate. De atunci au rămas prietene. Marina mai avea o fiică mai mare, în vârstă de 22 de ani, care locuiește cu prietenul său. Acum se află într-un sat de lângă Kiev, unde nu există nici electricitate și sunt probleme cu comunicarea.

„Marina a chemat un taxi, și-a împachetat lucrurile, iar ea și Vanya au părăsit intrarea. În acel moment, un tanc rusesc a tras în ei. Au reușit să-i îngroape chiar în curtea ansamblului rezidențial, nu era altă ieșire”, mai spune Olga.

1. Mamă și fi... (mama-si-fiul--impuscati-in-irpin--marina-si-ivan-au-fost-ingropati-in-curtea-blocului-in-care-au-locuit-mormant.JPG)

 

„Vreau ca întreaga lume să știe despre această cruzime sălbatică”

 

Marina a lucrat mai mulți ani în domeniul Resurse Umane. Recent a condus  departamentu RH  la Elma-Consulting, care oferea servicii de contabilitate, juridice și de afaceri.

„Își iubea foarte mult meseria, se pricepea la asta. Adora și marea și credea că nu degeaba îi spuneau Marina – acest nume înseamnă mare. În fiecare an economisea  bani ca să meargă, vara, cu fiul ei la mare. Marina a fost o gazdă minunată, îi plăcea să gătească", își amintește Olga.

Vanya mergea la școală, îi plăcea jocurile pe calculator. Era un băiat foarte vesel, îi plăcea să glumească. Pentru Marina, Vanya era lumea întreagă. Din fotografiile de pe pagina de socializare a Marinei se vede că erau fericiți.  Dar atacul unui tanc rusesc le-a curmat viețile și a distrus o familie.

„Vreau ca întreaga lume să știe despre această cruzime sălbatică”, spune Olga. Prietenii și cunoștințele scriu că Marina a fost o persoană bună și strălucitoare. Ea și Vanya aveau toată viața în față. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel