„Nu pot să fac niciun fel de declaraţii. Sorina este bine. O să hotărască autorităţile române, nu noi (ce se va întâmpla cu fetiţa, n.r.)”, a declarat Ramona Săcărin, la ieşirea de la Secţia pentru achetarea magistraţilor.
Atât ea, cât şi soţul ei, au fost audiaţi joi vreme de 9 ore de procurori.
Miercuri seară, şi Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forţa de procurorul Maria Piţurcă pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIG), ea ieşind de la audieri în jurul orei 01.00, fără a face declaraţii.
Judecătoria Drobeta Turnu Severin a amânat, joi, decizia în privinţa Sorinei după ce părinţii adoptivi au depus o cerere prin cer să fie despăgubiţi pentru perioada în care au stat în România.Victor Dumitrica, avocatul fostei asistente materiale din Baia de Aramă Mehedinţi, a declarat că şedinţa pentru ordonanţă preşedinţială în acest caz a fost amânată pentru că familia Săcărin a depus cu cinci minute înainte de începerea şedinţei o cerere reconvenţională prin care cere sa fie despăgubită pentru perioada cât stă în ţară, pentru că nu îşi poate lua salariile. „Cer să li se restituie toate cheltuielile pe care le au acum. Este vorba de zeci de mii de euro. Instanţa a cerut însă ca această cerere să fie timbrată şi însoţită de înscrisuri doveditoare. Din acest motiv şedinţa s-a amânat pe 3 iulie. Este o decizie care o afectează direct pe Sorina. Îi prelungeşte practic starea de incertitudine”, a spus Victor Dumitrica.
Judecătoria Drobeta Turnu Severin urma să decidă joi dacă fetiţa va avea sau nu interdicţie de părăsire a ţării, după ce Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa.
Procurorul general a transmis, luni, o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de 8 ani şi una Curţii de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinţei de încuviinţare a adopţiei internaţionale a minorei. De asemenea, Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care procurorul din acea structură a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a efectuat percheziţia domiciliară. Totodată, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita şi modul în care procurorul a intervenit, conform Mediafax.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News