Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai rar așa patron: i-a oferit contract permanent după ce a aflat că angajata era gravidă: "Eram în probe" 
WhatsApp
Melissa este o tânără de doar 31 de ani care a descoperit întâmplător că este însărcinată. Aceasta a decis să-și anunțe angajatorul deși se afla în perioada de probă.

"Norocoasa", să-i spunem așa, se numește Melissa Palmieri: tânăra de 31 de ani a descoperit ca era însărcinată in timpul unei perioade de proba într-o firmă din Villa Santa Maria, în zona Chietino, care se ocupă cu analize de laborator. 

„Pe 13 iunie voi intra în concediu de maternitate, sunt fericită că devin mamă, că am putut să-mi păstrez locul de muncă, să lucrez la o companie mare care prețuiește oamenii, fără nicio formă de discriminare, și care este într-adevăr în pas cu vremurile", a spus femeia. 

La expirarea contractului de probă, după cum spune ea însăși, în ciuda burticii vizibile, angajatorii i-au oferit, pe neașteptate, oportunitatea să rămână în companie pe termen nelimitat, cu un contract care îi oferă în sfârșit protecția de care o tânără mamă care lucrează are nevoie. 

Melissa: Să devii mamă a început să fie incompatibil cu multe meserii ale femeilor

 

Tânăra a declarat că a fost angajată „cu contract de probă, care expiră la sfârșitul lunii mai”. „În decembrie anul trecut”, spune tânăra de 31 de ani, „descopăr pe neașteptate că sunt însărcinată și decid să vorbesc despre asta cu managerii mei care s-au arătat imediat foarte deschiși față de mine. Dar nu numai. Înainte de expirarea firească a raportului de muncă, mi-au reînnoit contractul, iar de data aceasta pe perioadă nedeterminată. În ciuda absențelor mele de la serviciu în această ultimă perioadă, deoarece sarcina mea necesită controale continue”.

Povestea Melissei este una neobișnuită pentru că angajatorii nu sunt întotdeauna înțelegători cu femeile însărcinate, din păcate. Iar cazurile de discriminare cresc din ce în ce mai mult. „Într-un moment istoric în care a deveni mamă pare aproape incompatibil cu multe din meseriile unei femei”, spune tânăra de 31 de ani, „sper ca povestea mea,, pe care vreau să o aduc în atenția presei, să poată fi un exemplu pentru toate acele femei cărora le este frică să nu anunțe o sarcină". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel