Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe locuri la spitale pentru pacienții ATI. Ce măsuri a luat ministrul Sănătății
WhatsApp
Spitalele Malaxa și Sfântul Ioan din București se vor transforma în unități medicale exclusiv pentru pacienții cu Covid. Anunțul a fost făcut, astăzi, de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.
Mai multe locuri la ATI pentru pacienții Covid

Deși autoritățile doreau să renunțe la amenajarea spitalelor în mod exclusiv pentru pacienții Covid, înmulțirea rapidă a cazurilor noi le-a făcut să suplimenteze numărul paturilor la secțiile ATI. Astfel, spitalele Malaxa și Sfântul Ioan au fost transformate în unități medicale pentru pacienții Covid. 

Potrivit ministrului Cseke Attila, numărul paturilor  pentru pacienții Covid,  care au nevoie de asistență la secțiile de terapie-intensivă, a fost mărit în toată. S-au amenajat peste 200 locuri la spitalele din țară.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat marți că două spitale din București, Malaxa și Sf. Ioan, vor deveni în această săptămână spitale exclusiv pentru pacienți COVID. La alte unități sanitare din Capitală va fi mărit numărul de paturi pentru pacienții COVID, inclusiv prin montarea de unități mobile ATI.  

„Ieri am operaționalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta - opt paturi. Suntem în curs de operaționalizare cu 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi-mâine și va degreva partea de sistem unde e necesar paturi cu oxigen”, a transmis oficialul de la Ministerul Sănătății, citat de digi24.ro 

 

Mai multe locuri în spitale pentru pacienții Covid

 

Rata de infectare în Capitală a ajuns astăzi, 28 septembrie, la 5, 57 la mia de locuitori. Cu doar o zi în urmă, era  de 4,95 la mia de locuitori , conform datelor transmise de către autorități. De astăzi, România a dat startul vaccinării anti Covid cu a doza a treia. Poate fi vaccinată orice persoană care are deja schema completă și au trecut cel puțin șase luni de la rapel. Ministrul Cseke Attila spune că sistemul este pregătit să facă față unui val de pacienți cu forme severe, însă, vaccinarea rămâne cea mai bună soluție.

„ În această săptămână, pe București vom crește numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen cu mai multe”, a declarat  ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, citat de sursa menționată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel