Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE: Românul reținut în Libia a fost eliberat
WhatsApp
Românul reținut în custodia autorităților libiene a fost eliberat joi, în urma demersurilor ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, anunță MAE într-un comunicat. Bărbatul este în siguranță.

Românul reținut în custodia autorităților libiene a fost eliberat joi, în urma demersurilor ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, anunță MAE într-un comunicat. Bărbatul este în siguranță.

“Demersurile menționate pentru soluționarea situației cetățeanului român și eliberarea acestuia s-au realizat în mod susținut și insistent pe mai multe paliere atât la nivel bilateral, prin dialogul repetat al Ambasadei României în Libia (relocată la Tunis) cu autoritățile libiene la diverse niveluri, cât și prin acțiuni întreprinse, la solicitarea MAE, de către misiunea EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia și de către Delegația UE la Tripoli”, se arată într-un comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mulțumește instituțiilor implicate pentru efortul depus și sprijinul acordat în vederea soluționării cu succes a cazului.

Pe 14 aprilie, MAE anunța că un cetățean român se află în custodia autorităților libiene. Este vorba despre un angajat al unei companii de securitate private, care asigura protecția personalului misiunii Uniunii Europene de asistență la frontieră - EUBAM. Inițial, potrivit unor surse, existau temeri că românul ar fi fost răpit.

 

Vezi și: MAE, prima reacție în cazul în românului arestat în Libia

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face demersuri pentru soluționarea situației unui român care se află în custodia autorităților libiene.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, vineri seara, că din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu au fost dispuse în regim de urgenţă măsuri specifice, în cooperare cu instituţiile partenere, pentru soluţionarea rapidă a situaţiei cetăţeanului român aflat în custodia autorităţilor libiene, de îndată ce situaţia acestuia a fost cunoscută de autorităţile române.

Într-un comunicat de presă, MAE menţionează că, în conformitate cu datele obţinute prin intermediul Ambasadei României în Libia (relocată în Tunisia) şi al conducerii misiunii EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia în serviciul căreia se află cetăţeanul român ca angajat al unei companii de securitate private care asigură protecţia personalului misiunii EUBAM, nu este răpit, ci se află în custodia autorităţilor libiene.

MAE precizează că Ambasada României în Libia (relocată la Tunis) se află în contact permanent cu autorităţile libiene, precum şi cu reprezentanţii misiunii EUBAM şi Delegaţia UE la Tripoli şi efectuează toate demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei cetăţeanului român şi eliberarea sa.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel