Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE confirmă: Șapte din cele opt persoane decedate în accidentul aviatic din Milano sunt români
WhatsApp
Șapte din cele opt persoane decedate în accidentul aviatic de la periferia orașului Milano sunt români care au și altă cetățenie, transmite, luni, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, din informațiile comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor accidentului aviatic de la periferia orașului Milano, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români.

Toate cele șapte victime dețin și alte cetățenii.

Vezi și: Cine sunt victimele accidentului aviatic de la Milano, în care a murit Dan Petrescu: Două familii distruse complet, toți aveau legături cu România

MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Șapte din cele opt persoane decedate în accidentul aviatic din Milano sunt români



„Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, transmite MAE.

Un avion de mici dimensiuni înmatriculat în România s-a prăbușit pe o clădire de la periferia orașului Milano. Cei opt oameni de la bordul avionului pilotat de Dan Petrescu au murit. La bord se aflau antreprenorul Dan Petrescu, soția și fiul său, o familie tânără cu copilul în vârstă de un an, bunica copilului și un prieten al fiului lui Petrescu, potrivit Mediafax.

Pilotul, Dan Petrescu, era unul dintre cei mai bogați oameni din România. Au murit soția sa, Regina Dorotea, fiul său Dan Ștefan și un prieten canadian. Printre victime se numără un manager în vârstă de 31 de ani, născut la Pavia, soția sa, manager de publicitate și fiica regretatului jurnalist sportiv român Miki Alexandrescu, fiul lor de un an, născut la Milano, și bunica acestuia.
 
Două familii au fost distruse. Opt persoane au murit într-un accident aviatic în San Donato Milanese, când un avion Pilatus Pc-12 a plecat de pe aeroportul Linate în direcția Olbia (Sardinia) și s-a prăbușit într-o clădire între Via Marignano și Via 8 Ottobre 2001. La manșa avionului se afla omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, proprietarul aeronavei.

Printre victime se numără soția sa, Regina Dorotea Petrescu Bălțat, în vârstă de 65 de ani, născută în România și cu cetățenie franceză, și fiul său, Dan Ștefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, născut la Munchen și având, de asemenea, dublă cetățenie. Mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani, se afla deja în Olbia, în vila familiei, așteptându-i pe ceilalți oaspeți pentru o vacanță în Sardinia.

Două familii distruse complet, toți aveau legături cu România

 

Celelalte victime sunt Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, manager la Milano la firma de consultanță Start Hub, soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, de aproape 34 de ani, născută în Franța și manager de publicitate (anterior la Bnp, L'Oréal și Kiko, în prezent senior advertising & content digital manager pentru Europa de Sud la Pernod Ricard) și fiul lor Raphael, născut la Milano pe 16 ianuarie 2020. Claire era fiica lui Dan "Miki" Alexandrescu, jurnalist sportiv român, specializat în Formula 1, care a murit anul trecut.

Alături de ei se afla Miruna Anca Wanda Lozinschi, româncă, născută în 1956, mama lui Claire Stephanie Caroline și bunica lui Raphael. Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, 36 de ani pe 8 octombrie, un prieten canadian al lui Dan Ștefan Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel