Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, atenţionare de călătorie în Croaţia: Circulaţie rutieră restricţionată din cauza rafalelor puternice de vânt
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Croaţia că pentru zilele de 4 şi 5 martie 2023 a fost emisă o prognoză de rafale puternice de vânt pe magistrala Adriatică (DC8).
MAE, atenţionare de călătorie în Croaţia. Circulaţie rutieră restricţionată din cauza rafalelor puternice de vânt. Sursa foto: freepik.com

În conformitate cu datele transmise de autorităţile rutiere croate, pentru zilele de 4 şi 5 martie 2023 a fost emisă o prognoză de rafale puternice de vânt pe magistrala Adriatică (DC8), fiind restricţionată circulaţia rutieră pentru autobuzele cu etaj, autovehiculele cu remorcă şi motociclete pe segmentul de drum situat între localităţile Novi Vinodolski şi Sveta Marija Magdalena.

Din cauza condiţiilor de iarnă, circulaţia rutieră pentru camioane şi alte autovehicule cu remorcă a fost restricţionată şi pe unele şosele din regiunile montane Lika şi Gorski Kotar.

Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe aceste segmente de drum în perioada indicată şi să circule doar cu autoturismele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic local - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul R. Croaţia, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel