Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lupii mutanți din zona Cernobîl au dezvoltat rezistență la radiații. Cercetarea ar putea oferi perspective noi împotriva cancerului
WhatsApp
Oamenii de știință au făcut o descoperire impresionantă legată de lupii mutanți din zona Cernobîl, care ar putea să ofere perspective noi în lupta împotriva cancerului.
Lupii mutanți din zona Cernobîl au dezvoltat rezistență la radiații. Cercetarea ar putea oferi perspective noi împotriva cancerului / Foto: Unsplash

Cercetătorii au observat că lupii mutanți din zona de excludere de la Cernobîl, afectată de accidentul nuclear din 1986, au dezvoltat abilități anticancerigene remarcabile, rezultatele studiului fiind promițătoare pentru cercetarea medicală viitoare.

După ce reactorul nuclear numărul patru de la centrala electrică de la Cernobîl a explodat, creând cel mai grav dezastru nuclear din istorie, o zonă vastă a fost izolată permanent pentru a proteja oamenii de efectele radiațiilor. Cu toate acestea, animalele sălbatice, inclusiv haitele de lupi, au ocupat regiunea în timpul absenței umane.

 

Lupii au evoluat și s-au adaptat la expunerea cronică la radiații

 

Cara Love, biolog evoluționist și ecotoxicolog la Universitatea Princeton, a condus un studiu pentru a înțelege modul în care lupii au evoluat și s-au adaptat la expunerea cronică la radiații. Cercetarea sa a arătat că lupii din această zonă au fost expuși zilnic la 11,28 millirem de radiații, ceea ce reprezintă de peste șase ori mai mult decât limita de siguranță pentru oameni.

Cu toate acestea, sistemul lor imunitar a dezvoltat rezistență la radiații, fiind similar cu cel al pacienților cu cancer care urmează radioterapie.

Descoperirea acestor genomuri rezistente la cancer la lupi ar putea oferi o nouă perspectivă în lupta împotriva acestei boli grave. Înțelegerea adaptării lupilor la mediu ar putea contribui la dezvoltarea de tratamente mai eficiente împotriva cancerului pentru oameni.

"Prioritatea noastră este ca oamenii și colaboratorii de acolo să fie cât mai în siguranță posibil". a declarat Love, conform Ladbible.

Însă, de la pandemia COVID-19 și din cauza războiului actual dintre Rusia și Ucraina, Love și echipa sa nu au putut, din păcate, să se întoarcă în zona de excludere de la Cernobîl pentru a-și continua cercetările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel