Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România 
WhatsApp
Sâmbătă seara, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în țară de către Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.
Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim, la Mormântul lui Iisus

Această Sfântă Lumină a fost oferită delegaților eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la aeroport, iar Centrele eparhiale, prin intermediul protopopiatelor, vor distribui fiecărei parohii.

Într-un cuvânt de îndemn, Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a subliniat importanța curățirii "geamurilor" sufletelor, pentru ca Lumina lui Hristos să pătrundă și să aducă bucurie și prezența sa cerească.

"Şi Lumina lui Hristos, soarele cel mai dinainte de soare şi lumina soarelui zidit de Dumnezeu dăruieşte şi luminează tuturor. Datoria noastră este să curăţim geamurile sufletelor noastre, să deschidem uşile caselor noastre, ca lumina soarelui şi mai ales Lumina lui Hristos să intre şi să aducă bucurie şi prezenţa lui cerească", a spus ierarhul, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", după primirea Luminii Sfinte.

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Cum se întâmplă miracolul 

 

Lumina Sfântă este considerat un miracol al ortodoxiei, care are loc în fiecare an de Paște la Ierusalim. În timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care coboară din cer, manifestându-se în mod diferit în fiecare an. Un aspect uimitor al acestui eveniment este că în primele minute, flăcările nu ard.

Înainte de ceremonie, Sfântul Mormânt este inspectat meticulos, încă din Vinerea Mare, imediat după Prohod. Această verificare este realizată de polițiști civili, care nu sunt de religie creștină. De obicei, sunt trei persoane desemnate: un arab, un turc și un reprezentant al Statului Israel. Rolul lor este de a inspecta încăperea Sfântului Mormânt pentru a se asigura că nu există nicio sursă de foc. De asemenea, acești inspectori controlează fiecare persoană care intră în încăpere în timpul ceremoniei religioase. După aceste proceduri de securitate, la momentul potrivit, luminile sunt stinse, ușa este sigilată, iar la intrare rămân doar gardienii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel