Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lucrări de modernizare la Aeroportul Otopeni: Numărul ghișeelor de check-in, reduse semnificativ
WhatsApp
De luni, 10 octombrie, încep lucrări la Aeroportul Otopeni pentru modernizarea benzilor pe care se procesează bagajele de cală de la Plecări. 

Din acest motiv, numărul ghişeelor de check-in se reduce până în august 2023 cu 25%: de la 104 ghişee, vor fi aproape 80 - transmite Compania Aeroporturi Bucureşti.

Sistemul actual, care este vechi de 20 de ani, trebuie înlocuit cu unul modern, iar investiţia este de aproximativ 100 de milioane de lei şi va permite creşterea capacităţii de procesare a bagajelor cu 140% faţă de prezent.

Conducerea aeroportului recomandă pasagerilor să se prezinte la ghişeele de îmbarcare cu trei ore înainte de ora programată pentru decolare, potrivit RRA.

Investiția în lucrările de modernizare ajunge la de 21 de milioane de euro și promite că va permite creșterea capacității de procesare cu 140 %. Actualul sistem, vechi de aproape 20 de ani include atât zona de check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, iar în perioada 10 octombrie 2022- august 2023 capacitatea de preluare scade cu 25 % (în total, la Aeroportul Otopeni sunt aprox. 100 de ghișee).

Lucrări de modernizare la Aeroportul Otopeni: Numărul ghișeelor de check-in, reduse semnificativ

 

La finalizarea lucrărilor vor fi disponibile și 12 benzi speciale ,,drop off” care permit pasagerilor să-și depună singuri bagajele de cală, fără a mai aștepta la check-in: „O investiție de 21 milioane euro va asigura creșterea cu 40% a capacității de procesare a bagajelor la Aeroportul Henri Coandă. CN Aeroporturi București S.A. continuă procesul de modernizare a infrastructurii și anunță demararea, începând de luni, 10 octombrie 2022, a lucrărilor de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări. Contractul va fi derulat pe o perioadă de doi ani și va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări. Sistemul, în funcțiune de aproape 20 de ani, include atât zona check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, cât și echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală. Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS. La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40% și vor fi disponibile și 12 ghișee ”self service drop off”, care permit pasagerului să-și depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-in. Singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2020 – august 2023), în care capacitatea va fi redusă cu 25%, După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-in, capacitatea va reveni la 100%, iar după înlocuirea celor din a doua zonă, capacitatea totală va ajunge la 140% față de cea actuală”, a transmis CNAB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel