În Nuenen, la Eeneind, compania procestoare de carne Esro, unde lucrează românii, a primit luna trecută un permis pentru a extinde numărul locuirilor de cazare unei foste clădiri de birouri de la opt la 24, împărțite în douăsprezece camere. Conștiincios, managerul Harold Verdonschot și-a înștiințat vecinii despre intențiile sale. Nu se aștepta însă la un feed-back negativ de la ei.
Opt angajați români locuiseră deja în clădirea de la Eeneind timp de doi ani. În tot acest timp, consiliul raional Eeneind nu a primit „niciun semn” de deranj, spune președintele Petro van den Bos. Doar vecinii direcți sunt supărați. În urmă cu doi ani, ea a încercat să se opună transformării clădirii în unitate de locuit și aproape că a reușit: Esro nu avea permis pentru asta. După consultare, municipalitatea a permis acest lucru, deoarece Esro putea demonstra că are puține alternative.
Acum că numărul vecinilor români a crescut la 24, vecinei i se pare „ridicol”. Ea a depus o obiecție la municipalitate. Argumentul ei? „Fac grătare în fiecare zi cu muzică tare și mi-au aruncat oase peste gard o dată."
Potrivit managerului Verdonschot, puțin din acest lucru este adevărat. „Există puține bătăi de cap. Da, uneori ceva zgomot. Dar poliția nu a venit niciodată“. Verdonschot nu crede ceea ce localnica spune despre aceles oase. „Locuitorilor le place să facă din când în când grătar”.
Managerul înțelege că vecinii se pot gândi că sunt destul de mulți oameni într-o singură clădire. „Dar o păstrăm ordonată, și în interior. Voi monitoriza asta”. El rezumă ceea ce crede că sunt avantajele abordării FoodFlexpert. „Nu avem trafic de navetiști, pentru că Esro este la colț. Avem, de asemenea, un amestec de cupluri și persoane singure, uneori și familiale. De exemplu, aici locuiesc un tată, o mamă, fiul lor și prietena lui”, afrimă managerul companiei, citează Eindhovens Dagblad.nd.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News