Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lista alimentelor pe care nu ar trebui să le speli niciodată. Acest proces ar putea fi periculos
WhatsApp
Oricât de ciudat sună, pentru sănătate există o listă de alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată întrucât acest proces ar putea fi periculos. Acum este momentul să le cunoaștem, pentru că pe lângă carnea de pui există și alte elemente ale gastronomiei care nu trebuie trecute prin apă.
Lista alimentelor pe care nu ar trebui să le speli niciodată. Acest proces ar putea fi periculos

Când vine vorba de îngrijire și igiena în bucătărie, este foarte important să recunoaștem care sunt procesele cele mai potrivite. Și este că, deși pare foarte sănătos să treci toată mâncarea prin chiuvetă, nu este întotdeauna cea mai recomandată conform experților.

În mare măsură, acest lucru se datorează contaminării încrucișate. Și dacă nu știți ce este, vă vom explica. Potrivit Agenției Catalane pentru Siguranța Alimentelor „este procesul prin care microbii sau alte substanțe străine, precum alergenii, sunt transferate neintenționat de la un aliment sau obiect la un alt aliment, cu efecte nocive”.

O lingură de sare, una de zahăr și puțin lapte. Trucul care va face minuni dacă îl folosești o dată pe săptămână

Da, este că, deși nu observi, atunci când te hotărăști să speli niște alimente, cel mai probabil este ca mici picături să se stropească pe vasele pe care tocmai le-ai curățat, pe suprafața pe care ai tăiat mâncarea sau chiar pe mâinile tale pot rămâne puțin din aceste reziduuri care pot conține tot felul de agenți patogeni.

 

Acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui să le speli niciodată

 

Dacă ești din acel grup de oameni care înainte de a începe să gătească pastele le înmoaie, este o greșeală pentru că își pierd din aromă, se înmoaie și aderența este mult mai mică. Ți-ai imaginat? Pe de altă parte, nu este recomandat să spălați salatele care sunt deja dezinfectate.

Amestecul suprem de casă pentru a spăla baia și a o lăsa strălucitoare. Trucul fabulos cu aceste trei ingrediente din bucătăria ta

Ciuperci: Cel mai bine este să nu le treci prin apă. Trebuie doar să freci cu o perie pentru a îndepărta excesul și să cureți cu o cârpă umedă. Ar trebui să tăiați baza numai dacă are pământ.

Conserve: Datorită procesului lor de îngrijire, acestea nu trebuie să fie trecute prin apă, au deja suficientă curățare și dezinfecție.

Ouă: Acestea trebuie spălate numai atunci când urmează să le gătiți imediat. Se recomandă să le puneți într-un recipient cu apă și un praf de sare. Apoi uscați-le, dar nu trebuie să le spălați și apoi să le depozitați pentru că sunt expuse la contaminare.

Carne de pui, vită și pește: Trebuie să vă concentrați doar pe gătirea lor bine la o temperatură mai mare de 65 ºC.

Trucuri cu mânere de la bidoanele de plastic care valorează aur. Dați o viață nouă acestor deșeuri. Acesta este secretul!

Acum știi ce alimente nu trebuie spălate. De asemenea, este important să le recunoaștem pe cele care au nevoie de acest proces, cum ar fi: orezul, fructele și legumele proaspete, quinoa și leguminoasele uscate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel