Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Korodi, reacție din UDMR după SCANDALUL de la cimitir: "Au venit ultrași de la galerii de fotbal. Ceva de nedescris"
WhatsApp
Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, a declarat, pentru MEDIAFAX, legat de incidentele din Cimitirul Valea Uzului, că "a fost ceva de nedescris în cuvinte". Jandarmeria face apel la calm.

"La Valea Uzului a fost ceva de nedescris în cuvinte, au venit sute de români, foarte mulți ultrași de la galerii de fotbal la înaintare, jandarmii le-au ținut piept cât au putut. Au intrat pe lateral în cimitir, au rupt poarta de lemn de la intrare cu pumnii și picioarele, au aruncat cu pietre și noroi spre maghiarii care stăteam în lanțul uman, au sărit pe cruci. Din fericire nu au fost persoane rănite, pentru că în momentul în care conflictul s-a radicalizat, am decis să ne retragem pentru ca nimeni să nu pățească nimic. Românii au ocupat cimitirul", a spus Korodi, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, principala vină pentru situația creată o are Ministerul Apărării Naționale care nu a intervenit și nu a luat măsurile care se impuneau.

Citește și: SCANDAL la cimitirul din Valea Uzului! Ungurii fac lanț uman pentru a nu intra românii în cimitir. ULTIMA ORĂ

Jandarmeria Română precizează, în legătură cu evenimentele din Valea Uzului, că recomandă tuturor participanților să aibă un comportament civilizat, calm și adecvat momentului.

„Toate persoanele care au săvârșit fapte contrare legii vor fi identificate și, pe baza imaginilor, vor fi dispuse măsuri legale. Jandarmeria Română va menține în zonă un dispozitiv de ordine publică pentru a preveni producerea unor incidente sau escaladarea unor conflicte", arată jandarmii.

Peste 1000 de maghiari formaseră un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, Korodi Attila declarând, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii stăteau unii lângă alții, iar pentru că erau foarte mulți, nu a trebuit să se țină de mână pentru a bloca accesul.

Ulterior, mai mulți cetățeni români aflați în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi și au pătruns în cimitir, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Alexandra Dănculea.

În Cimitirul Eroilor din Valea Uzului erau programate, joi după-amiază, manifestări aprobate de Primăria Dărmănești de sărbătorire a Zilei Eroilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel