Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis sărbătorește ultima zi de naștere ca președinte. Joi, 13 iunie, a împlinit 65 de ani
WhatsApp
Pe 13 iunie 2024, președintele României, Klaus Iohannis, împlinește 65 de ani. Este ultima zi de naștere pe care o sărbătorește ca președinte al României.
Klaus Iohannis, mesaj pentru „Climate Change Summit” 2024: "Trebuie să ne unim forțele pentru a construi un viitor mai sigur și mai verde"

Născut la Sibiu în 1959, Iohannis a urmat cursurile Facultății de Fizică de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Înainte de a intra în politică, a fost profesor de fizică și inspector școlar. În anul 2000, a fost ales primar al municipiului Sibiu, fiind reales în 2004, 2008 și 2012, consolidându-și reputația de bun administrator.

 

Iohannis este președinte din 2014

 

În februarie 2013, Iohannis s-a alăturat Partidului Național Liberal (PNL) și a fost ales prim-vicepreședinte. La 28 iunie 2014, a devenit președintele partidului. Ca președinte al României, Iohannis a fost recunoscut pe plan internațional pentru eforturile sale de promovare a valorilor democratice, a transparenței, statului de drept și a luptei împotriva corupției. Printre numeroasele distincții primite se numără Premiul Civic German, Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului și premiul „Carol cel Mare” al orașului Aachen.

Daniela Simulescu, astrolog DCNews, i-a făcut astrograma președintelui. 

„Avem de-a face cu un nativ în Gemeni. La domnul președinte, în momentul naşterii, Luna era în Fecioară, ceea ce înseamnă că pe dinăuntru totul este foarte calculat, foarte organizat și foarte disciplinat. Acești oameni au un tabel interior şi dacă nu e totul foarte pus la punct, ei nu se simt bine.

Luna aceasta este 'micul Klaus Iohannis', care îl face să facă lucrurile într-un anumit fel. Luna în Fecioară este nemaipomenită pentru profesori de științe exacte, de aceea au și nevoia de a găsi o structură, de a vedea lucrurile fixe, de a merge spre logică. Tocmai de aceea, el își va lua mereu timpul pentru a face toate calculele, înainte de a spune ceva, înainte de a face ceva.

De aceea, domnul președinte este o persoană foarte practică și pragmatică. Orice emoție pe care o simte o trece printr-un filtru, are o sită rațională prin care analizează orice din acea emoţie", a explicat Daniela Simulescu, conform DCNews.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel