Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Karl Nehammer, urare și pentru români, vineri seara. Gafă uriașă a cancelarului Austriei
WhatsApp
Cancelarul Germaniei, Karl Nehammer, le-a urat tuturor credincioșilor ortodocși, vineri seara, pe 6 ianuarie, un "Crăciun Fericit". Românii l-au taxat imediat pe cancelar. 

Postarea lui Karl Nehammer ar fi trebuit să se adreseze doar celor care sărbătoresc Crăciunul pe Rit Vechi. Acesta însă, fără să se documenteze sau să facă vreo precizare, a urat absolut tuturor ortodocșilor, un "Crăciun binecuvântat și liniștit".

"Ich wünsche allen orthodoxen Christinnen und Christen ein gesegnetes und friedvolles Weihnachtsfest!" se arată în postarea cancelarului Nehammer de la ora 19:00. 

"Tuturor creștinilor ortodocși le doresc un Crăciun binecuvântat și liniștit!" este traducerea acestui mesaj din germană. 

Iată captura foto: 

1. -imagine fara descriere- (capturing.jpg)

Karl Nehammer și urarea de Crăciun de pe 6 ianuarie. Reacții imediate

 

Printre primii care au reacționat ca urmare a gafei făcută de cancelarul Austriei a fost europarlamentarul român Siegfried Mureșan. Acesta spune că un cancelar ar trebui să se documenteze temeinic înainte de a vorbi: 

"Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, tocmai a postat un mesaj de felicitare cu ocazia Crăciunului, adresat “tuturor creștinilor ortodocși”. Îi poate spune cineva că nu toți creștinii ortodocși sărbătorim astăzi Crăciunul? Un cancelar ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi. Pe această temă și pe orice altă temă," a fost reacția europarlamentarului Siegfried Mureșan. 

Și Tănase Stamule, fostul consilier al lui Ludovic Orban, a comentat această postare:

"Și românii, bulgarii și grecii sunt ortodocși! Toate le au pe 25, sărbătorind în decembrie!" i-a scris Stamule lui Nehammer. 

Nehammer a fost taxat rapid în comentarii și de alți români: 

"Incultura din partea ta, ministrule!" este reacția unui alt român.

"România sărbătorește Crăciunul pe 25 decembrie", a comentat altcineva.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel