Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kakebo, trucul japonez de a-ți îmbunătăți finanțele. O metodă străveche care te va ajuta să economisești bani
WhatsApp
Banii ne permit să ne atingem obiectivele, cheia este să-i gestionăm corect. Așa că merită foarte mult să pui în practică metoda Kakebo, tehnica japoneză de a îmbunătăți finanțele casei tale.
Kakebo, trucul japonez de a-ți îmbunătăți finanțele. O metodă străveche care te va ajuta să economisești bani

Publicitate

Și este că economisirea fără un plan de acțiune devine o misiune imposibilă, trebuie să ai o idee clară asupra veniturilor și a fiecăreia dintre cheltuieli.

Cheltuielile „furnicilor”, adică cele mai mici, sunt adesea trecute cu vederea,întrucât consumul de cantități mici care nu par să aibă impact asupra economiei familiei, ele reprezintă totuși până la 30% din cheltuielile multor persoane.

Va trebui să turnați acest amestec în toaletă o dată pe săptămână. Un truc care îți va ușura viața

 

Ce este și cum se pune în practică Metoda Kakebo

 

Kakebo este cuvântul japonez pentru cartea de economii pentru uz casnic și originea lui se întoarce la textul „Kakeibo: Arta japoneză de a economisi bani”. Servește la stabilirea obiectivelor financiare, la cheltuirea și investirea cu mare conștiință.

O foaie și un pix sunt tot ce aveți nevoie pentru a utiliza acest instrument financiar. Se poate face pe orice bucată de hârtie, dar în Japonia iau tehnica foarte în serios și vând aceste cărți ciudate la sfârșitul anului.

Este o metodă străveche care, în primul rând, constă în notarea cheltuielilor zilnice în diferite categorii: supraviețuire (care include cheltuieli fixe, servicii casnice, hrană și transport, de exemplu), cheltuieli opționale (cum ar fi ieșirea la masă în oraș), cheltuieli culturale (de la cărți la o vizită la teatru sunt incluse) și cheltuieli suplimentare (cum ar fi un cadou de ziua de naștere).

Nu mai arunca pâinea veche. Profită de ea până la ultima firmitură! Un truc pentru a o face pufoasă în doar 10 secunde

Apoi, notați venitul fix și suma aproximativă de bani pe care doriți să o economisiți. Suma pe care vrei să o economisești se scade din suma totală de bani care intră în casă și obții un buget care să coincidă cu cheltuielile descrise mai sus.

Dar din moment ce s-ar putea să nu existe un echilibru, filosofia sugerează să subliniezi lucrurile fără de care nu te poți descurca și să scapi de cele care nu sunt cu adevărat o cheltuială necesară. Ce ai schimba luna următoare pentru a îmbunătăți situația financiară a familiei? Stabilește o strategie și exercițiul se repetă până se realizează economii efective.

Încercați metoda Kakebo și îmbunătățiți finanțele gospodăriei dumneavoastră.

De ce să pornești cuptorul din bucătărie măcar o dată pe săptămână. Trucul care îți va aduce bogăție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel