Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italian, revoltat că a fost lăsat fără permis de polițiștii români: „Nu știam că în România nu poți să bei o bere…“
WhatsApp
Un cetățean italian revoltat a depus o plângere contravențională la Judecătoria Constanța, după ce a fost lăsat fără permis de conducere pe o perioadă de 90 de zile de către polițiștii rutieri, care l-au și amendat cu 1.305 lei. 

Polițiștii care l-au oprit pentru un control de rutină au constatat că permisul era deteriorat și el se afla sub influența băuturilor alcoolice. O alcoolemie mică, e drept, dar legea e lege. Italianul a precizat că în Italia are voie să bea puțin, să aibă o alcoolemie de până în 0,10 mg/l alcool în aerul expirat și că nu a știut că în România e altfel.

În fapt, prin procesul-verbal de contravenție din data de 08.07.2022, petentul, adică italianul, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.305 lei (9 puncte-amendă) și cu sancțiunea complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 zile, reținându-se în sarcina acestuia că, la aceeași dată, a condus autoturismul marca Renault pe bulevardul Mamaia Nord din orașul Năvodari, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Italian, revoltat că a fost lăsat fără permis de polițiștii români

 

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Înainte, agentul constatator l-a întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta spunând că a consumat o bere la 0,33l, ştiind că are voie doar o bere, limita fiind 0,10 precum în Italia. Petentul a susținut că este italian, fiind stabilit în România de ceva timp și nu a cunoscut faptul că nu este permis conducătorilor auto consumul de alcool, altfel nu ar fi consumat deloc băuturi alcoolice, potrivit Focus Press.

Prin același proces-verbal s-a reținut în sarcina petentului faptul că nu a avut asupra sa permisul de conducere, fiind aici sancționat cu avertisment.

„Nu știam că în România nu poți să bei o bere…“

 

De asemenea, s-a mai reținut în procesul-verbal faptul că petentul are permisul de conducere complet deteriorat (rupt).

Judecătorii au analizat plângerea și au admis-o în parte, înlăturând doar partea că nu avea permisul de conducere la el. În primă fază a spus că nu-l găsește, dar l-a găsit, acesta și fiind motivul pentru care s-a constatat că este deteriorat. Prin urmare, avertismentul aplicat pentru că nu avea permisul la el a fost anulat.

Celelalte sancțiuni au fost menținute. Decizia Judecătoriei Constanța nu a fost definitivă, fiind înregistrat apelul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel