Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român a găsit un portofel cu sute de euro într-o benzinărie. Gestul său l-a impresionat pe proprietar
WhatsApp
Un român a găsit un portofel cu 500 de euro uitat într-o benzinărie, pe capota unei mașini. Proprietarul a intrat în posesia obiectelor pierdute, după ce românul s-a dus sa ducă portofelul la poliție.
O româncă din Italia a găsit un portofel cu 2300 de euro și l-a predat carabinierilor

În Terni, un bărbat a văzut un portofel zburând de pe acoperișul unei mașini care pleca de la o benzinărie și nu s-a gândit deloc la el. Așa că s-a grăbit să recupereze atât portofelul, cât și cărțile de credit și bancnotele care se împrăștiaseră între timp pe jos și să ducă totul la secția de poliție.


Protagonistul acestui frumos gest de generozitate și simț civic este un român de 48 de ani care locuiește în Terni. Acesta din urmă, în cursul dimineții de sâmbătă 2 iulie, după ce a recuperat banii, aproape 500 de euro, cardurile de credit și documentele proprietarului, un medic din Terni, a decis să se adreseze poliției.

Italia. Un român a găsit un portofel cu multe carduri și sute de euro

 

Portofelul fusese pierdut de un medic din Terni, care a alimentat cu benzină fără să-și dea seama că își lăsase portofelul pe acoperișul mașinii când a plecat. La scenă au asistat și alți automobiliști care se aflau în zona de service a benzinăriei, însă doar bărbatul de 48 de ani a făcut tot posibilul să-și recupereze banii, cardurile și documentele și să le ducă rapid la secția de poliție.

Acolo, polițiștii au dat de urma proprietarului, un cunoscut medic, care a mers astfel la secția de poliție pentru a recupera ceea ce risca să vadă dispărând dacă nu ar fi fost autorul român de 48 de ani al unui gest nobil și lăudabil.

Gestul românului l-a impresionat pe proprietar

 

Angajații Direcției de Poliție din Terni au avut cuvinte de apreciere pentru simțul civic de care a dat dovadă bărbatul care nu a avut nicio clipă de ezitare după ce a găsit portofelul plin de bani. Iar medicul i-a mulțumit și el bărbatului pentru un gest cu siguranță neobișnuit.

Până atunci, profesionistul se resemnase cu gândul că nu-și va mai găsi niciodată banii, actele de identitate și cărțile de credit. În schimb, nenorocirea s-a rezolvat cu un final fericit neașteptat, grație intervenției românului de 48 de ani.

Nu toate cazurile de acest fel au același final fericit.

Un alt român din Italia a fost prins de poliție, după ce a încercat să șantajeze un italian: „Ți-am găsit portofelul, dar trebuie să plătești pentru el dacă îl vrei înapoi”. Românul a fost prins de carabinieri când s-a întâlnit cu italianul pentru a-i înapoia portofelul.

Italia. Un român a fost prins de poliție, după ce a încercat să șantajeze un bărbat

 

La San Benedetto del Tronto, agenții postului local au arestat un tânăr de 25 de ani de origine română, domiciliat în zona Fermo și căutat de poliție de mai mult timp.  Acesta era suspectat de tentativă de șantaj după ce ar fi intrat în posesia portofelului unui bărbat de 39 de ani.

Românul l-ar fi contactat telefonic pentru a-i cere în schimbul documentelor personale din portofel, suma de 200 de euro.

În acel moment, victima a contactat carabinierii alături de care a făcut un plan. Românului i-a spus că acceptă schimbul, iar la întâlnirea programată, în locul reclamantului, au venit carabinierii care l-au arestat pe tânăr.

Acesta se află acum la dispoziția autorității judiciare în așteptarea audierii pentru validarea arestului.

Operațiunea este rezultatul unei creșteri semnificative a forțelor angajate în teritoriu în ultimele zile de către Comandamentul Provincial de Carabineri din Ascoli Piceno, cu scopul de a garanta o mai mare liniște pentru cetățeni, încercând să prevină infracțiunile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel