Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Trei badante românce au înșelat cu zeci de mii de euro un cuplu în vârstă: „Avem familia grav bolnavă“. Acum sunt de negăsit
WhatsApp
Trei românce, în vârstă de 48, 45 și 40 de ani, care au lucrat ca îngrijitoare în casa unui cuplu de octogenari din Falconara, Italia, sunt de negăsit acum, după ce pe numele celor trei a fost deschis un proces pentru înșelătorie. Femeile ar fi convins doi vârstnici să le înmâneze aproximativ 20.000 de euro, bani de care aveau nevoie pentru rudele lor bolnave din țară.
Italia. Badantă româncă condamnată, după ce a furat bijuterii și bani în valoare de 50.000 de euro de la o bătrână / FOTO ILUSTRATIV

Cu scuza că trebuie să trimită bani în România pentru a plăti îngrijirile medicale ale  unor membrii ai familiei, trei românce ar fi sustras zeci de mii de euro de la cuplul în vârstă din Falconara, unde au lucrat ca îngrijitoare. Potrivit procurorului, cecurile, retragerile de bancomate și tranzacțiile s-au făcut printr-un servici de transfer de bani.

Procurorii le acuză pe cele trei românce că, profitând de vârsta înaintată a victimelor și de condițiile lor psihofizice precare, au făcut aceste retrageri din conturile vârstnicilor. Potrivit anchetelor derulate încă din  2015, cele trei românce ar fi intrat în locuința victimelor pentru a-i ajuta în treburile zilnice și ca îngrijitori. Dar, potrivit procurorilor, în tot acest timp nu au făcut decât să ticluiască un plan pentru a extrage bani de la cuplul în vârstă.

„Avem familia grav bolnavă“

 

Anchetatorii au reconstruit modul în care conturile curente ale victimelor ar fi fost golite de cele trei românce cu scuza că ar avea rude bolnave în România. Banii solicitați erau pentru plata tratamentului medicamentos, terapiilor și intervențiilor chirurgicale de urgență, potrivit Corriere Adriatico.

Cei doi vârstnici ar fi semnat mai multe cecuri, de aproape 6.000 de euro pe numele celor trei femei, dar au fost efectuate și tranzacții de transfer de bani în străinătate, de aproximativ 12 mii de euro. e lângă aceste sume, mai sunt numeroase retrageri de numerar de la bancomat, dar acestea nu au fost luate în considerare de magistrați:  „banii puteau fi folosiți pentru a satisface nevoile cuplului“.

Ședința preliminară a avut loc ieri în fața judecătorului Francesca De Palm, care, după ce a auzit pledoariile avocaților apărării și cererile procurorului Andrea Laurino, ar fi trebuit să decidă dacă vor fi acuzate două surori de 45 și 48 de ani și prietena lor de 40 de ani, odată cu domiciliul în Falconara. Verdictul a fost însă amânat pentru că cele trei românce sunt de negăsit. Procesul a fost amânat iar următoarea audiere a fost stabilită pentru 3 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel