Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Stare de urgenţă decretată pentru insula Ischia după o alunecare de teren
WhatsApp
Guvernul italian a decretat duminică starea de urgenţă pentru insula Ischia din sudul Italiei, unde sâmbătă dimineaţa s-a produs o alunecare de teren, provocată de ploi torenţiale, informează AFP.

Un val de noroi, provocat de ploi puternice, a devastat sâmbătă orăşelul Casamicciola Terme, în nordul Italiei, situat în largul Napoli. Corpul unei femei a fost găsit de către salvatori, a anunţat prefectul Napoli, Claudio Palomba. Femeia a fost identificată şi era în vârstă de 31 de ani. Presa italiană evocă, pe de altă parte, 13 răniţi.

Bilanţul victimelor a ajuns la doi morţi, după descoperirea, duminică, a cadavrului unei fetiţe în vârstă de 5-6 ani, potrivit DPA.

Prima victimă a fost o femeie al cărei corp a fost găsit de salvatori, a anunţat sâmbătă prefectul de Neapole, Claudio Palomba, într-o conferinţă de presă.

„Ne temem că există şi alte victime, dar până în prezent nunmărul (victimelor) este de o (persoană) decedată”, declarat AFP un purtător de cuvânt a pompierilor, Luca Cari.

Operaţiunile de căutare au fost complicate de o ploaie persistentă şi de rafale puternice de vânt, care au întârziat, de asemenea, trimiterea unor întăriri de pe continent cu feribotul.

Ministrul italian de Interne Matteo Piantedosi a anunţat că mai multe persoane au fost blocate în noroi şi a evocat o situaţie „foarte gravă”.

Italia a decretat STARE DE URGENȚĂ pentru insula Ischia, după o alunecare de teren



Un prim pachet de urgenţă de două milioane de euro a fost deblocat la finalul şedinţei extraordinare de guvern necesare pentru a decreta starea de urgenţă, a declarat ministrul protecţiei civile Nello Musumeci.

Starea de urgenţă este adesea decretată în peninsulă, în urma cutremurelor, erupţiilor vulcanice sau a condiţiilor meteorologice severe, deoarece prevede o procedură accelerată de mobilizare a fondurilor şi mijloacelor, inclusiv pe cele ale protecţiei civile, pentru intervenţii urgente sau pentru crearea de adăposturi.

Casamicciola Terme, o staţiune termală cu 8.000 de locuitori iarna de pe luxurianta insulă Ischia, în apropiere de Capri, a fost afectată în 2017 de un cutremur care a provocat moartea a două persoane. Staţiunea fusese complet distrusă de un cutremur mult mai puternic la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Peste 200 de membri ai protecţiei civile şi ai forţelor de ordine caută în continuare circa 10 persoane dispărute, în timp ce sute de voluntari, cu noroiul până la genunchi, curăţă străzile micului oraş.

Rămăşiţe ale maşinilor şi autobuzelor strivite de alunecarea de teren pot fi văzute peste tot, în timp ce excavatoarele încearcă să elibereze accesul la case, maşini şi magazine, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel