Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: Româncă vândută cu 10.000 de euro de iubitul ei unei alte românce și forțată să se prostitueze: Primele condamnări
WhatsApp
O româncă, pe atunci în vârstă de 20 de ani, rezidentă în Tuscania ( Provincia Viterbo), a fost vândută de iubitul său contra sumei de 10.000 de euro unei alte bande, condusă de o româncă, care se ocupa cu prostituția în estul Romei. Acum, instanțele italiene au dictat primele pedepse pentru torționarii fetei.
Foto ILUSTRATIV

Vândută pentru 10 mii de euro și transformată în sclavă sexuală: 12 ani și jumătate de închisoare pentru românca ce a cumpărat o tânără conațională de pe presupusul ei iubit.

Așa s-a încheiat în urmă cu câteva zile procesul desfășurat în sala de judecată din buncărul din Roma pentru exploatare a prostituției și sclavie, rezultat în urma unei anchete a unității de investigații a carabinierilor de la comandamentul din Viterbo.

Șase inculpați sunt judecați: o femeie, de origine română, care a gestionat comerțul cu prostituție și cinci bărbați. Curtea de Assise din Capitală a condamnat întreaga bandă, femeia considerată liderul, la 12 ani și jumătate de închisoare.

Mama fetei a dat alarma din România: nu mai știa nimic de ea

 

În vara anului 2019, mama româncei de 20 de ani s-a prezentat la postul de carabinieri din Tuscania, semnalând dispariția fiicei sale, despre care nu mai avea nicio veste de ceva timp. La scurt timp, aceasta le-a spus anchetatorilor că a aflat că fiica ei a fost dusă de iubitul ei mai întâi în Anglia, apoi în România, iar de aici în Italia, unde ar fi fost inițiată în prostituție în zona de nord-est a capitalei. 

Prin urmare, Direcția Districtuală Anti-Mafia din Roma a delegat investigația către Nucleul de Investigații din Viterbo, care, prin activități complexe, inclusiv prin activarea canalelor de cooperare polițienească internațională, a stabilit că tânăra dată dispărută, odată adusă în Italia, fusese vândută la propriu de către logodnicul ei, pentru suma de 10.000 de euro, unei românce care, la Roma, gestiona prostituția altor câteva femei străine. Bărbatul care a adus-o a spus că trebuia să achite o datorie, pentru care a vândut-o practic pe fată unui grup infracțional ce se ocupa cu prostituția și traficul de droguri, iar pentru a restitui datoria, fata a fost forțată să practice prostituția.

Obligată să se prostitueze și să vândă cocaină pentru datoria iubitului ei

 

Mai bine de un an, tânăra a fost obligată să se prostitueze și să vândă cocaină. Carabinierii au găsit-o la Roma, în timp ce era nevoită să-și vândă trupul pe trotuarele din Via dei Prati Fiscali, iar când a început lockdownul a intrat într-un bordel, administrat de același grup infracțional care o forța fără scrupule să se prostitueze zi și noapte, fără oprire și fără milă.

La ultima audiere, a fost audiat băiatul care a încercat să o elibereze pe victimă, care ar avea un ușor deficit cognitiv.

Nici măcar dragostea unui client care a încercat să o salveze nu i-a putut schimba destinul, deoarece tânăra nu putea fi eliberată decât dacă bărbatul ar fi plătit grupului infracțional o răscumpărare de 8.000 de euro. În urma refuzului său, aceștia l-au amenințat, dar a reușit să scape. În realitate, fata de 20 de ani a fost cea care a încercat de două ori să scape din casa groazei, deși de fiecare dată a fost găsită și închisă. Apoi a fost drogată, bătută și obligată să se prostitueze.

Cifra de afaceri a infractorilor: aproximativ 600 de euro pe zi doar din prostituție

 

În cele din urmă, românca a reușit să scape și să se întoarcă în Tuscania, unde carabinierii i-au garantat sprijin și protecție. La finalul cercetărilor, carabinierii din Viterbo au executat un ordin de arestare preventivă în pedeapsă cu închisoarea, emis de judecătorul de investigații preliminare al Tribunalului din Roma împotriva suspecților.

Aceștia erau deja suspectați pentru infracțiuni grave de sclavie sexuală, tentativă agravată de extorcare, facilitare și exploatare a prostituției și trafic de substanțe stupefiante. Potrivit autorităților, câștigul infractorilor era considerabil: pentru prostituție strângeau aproximativ 600 de euro pe zi, în timp ce pentru traficul de droguri adăugau încă 1.500 de euro zilnic.

Victima nu a depus mărturie

 

Judecătorii l-au ascultat și pe unul dintre "colegi". Anchetatorii, de fapt, urmărind-o pe femeia de 20 de ani, au descoperit că alături de ea se prostituau alte șase fete, dar niciuna dintre ele (spre deosebire de cea care locuia în Tuscania) nu fusese înrobită. Nu numai atât, grație unei munci meticuloase, anchetatorii au descoperit 'locul', o mică porțiune de trotuar pe care fetele o foloseau pentru prostituție. 'Locul' deținut de exploatatorul acuzat în proces și asistat de avocatul Andrea Palmiero.

"Instanța", a explicat avocatul apărării, "a considerat că subjugarea și constrângerea au fost dovedite și în virtutea deficitului fetei, considerată un subiect fragil. În ciuda faptului că victima nu a venit niciodată în instanță pentru a depune mărturie. Evident, vom face recurs".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
Spectacola.ro
03 dec 2023, 08:58
DCBusiness.ro
02 dec 2023, 11:35
DCMedical.ro
03 dec 2023, 08:42
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCNews.ro
03 dec 2023, 12:07
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
DCBusiness.ro
02 dec 2023, 11:35
Spectacola.ro
03 dec 2023, 08:58
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCMedical.ro
03 dec 2023, 08:42
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
DCNews.ro
03 dec 2023, 12:07