Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Româncă RĂPITĂ și OBLIGATĂ să se mărite cu un pakistanez. Cum făcea bani banda românească stabilită în peninsulă
WhatsApp
Căsătoriile fictive contracost au prins un avânt îngrijorător în Italia: multe dintre acestea sunt puse la cale de bande de români specializate în așa ceva, cărora le cad victime românce aduse din țară și cărora li se promite un loc de muncă. 

Româncele ajung la căsătorii fictive cu cetățeni din afara Europei, obligate de bande care de asemenea au în portofoliu și bordeluri clandestine. Astfel, respectii ajung să capete drepturi aplicabile tuturor cetățenilor Uniunii Europene. 

Două condamnări la închisoare și o achitare. Acesta este verdictul pronunțat de judecătorii Curții Santa Maria Capua Vetere împotriva a trei inculpați acuzați că au răpit o tânără româncă pentru a o obliga să se căsătorească cu un cetățean pakistanez. 

Judecătorii l-au achitat pe Kashif Hanif, în vârstă de 30 de ani, din Pakistan, apărat de avocații Fabio Della Corte și Piergiorgio Manca. Condamnări la închisoare au primit Angelica Cobzaru și Mohammad Azeem la câte 1 an și 6 luni fiecare. 

Faptele s-au produs în 2019 atunci când Angelica Cobzaru a contactat victima prin Facebook pentru a-i oferi un loc de muncă în Italia. Femeia a fost întâmpinată la aeroportul Fiumicino și din acel moment a început un adevărat calvar pentru ea. După o noapte petrecută într-un hotel din Roma, a fost luată și ținută ostatică într-o casă din Mondragone pentru a o determina să accepte o căsătorie fictivă cu Kashif Hanif.

Fata a reușit să scape doar atunci când, ajunsă la Ambasadă pentru a obține documentele necesare căsătoriei, femeia a cerut ajutor personalului de serviciu.

Căsătoriile fictive cu românce în Italia, o fenoment de amploare

 

Douăzeci de cununii civile au avut loc între 2014 și 2017, potrivit anchetei Poliției Finanțelor Cremona. Unele dintre acestea au avut loc și în zona Parma, în Fidenza, Salsomaggiore și Busseto, precum și în Piacentino. 

Potrivit Parchetului din Cremona, în total, douăzeci de căsătorii false, cu 44 de inculpați, inclusiv organizatori, intermediari, soți, mirese, martori ai soților, interpreți ai soților, chiar și unele rude ale soților. Pentru o căsătorie aranjată se câştigau şi sume cuprinse între 10 și 13 mii de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel