Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Închisoare pe viață pentru românul care a pus capăt vieții a doi frați pensionari și a încercat să scape de cadavre: „Ne-am certat de la pășunat“
WhatsApp
Procurorul a cerut, ieri dimineață, închisoare pe viață pentru Florin Scurtu, 31 de ani, un cioban român acuzat de uciderea celor doi frați Canicattì, Calogero și Filippo La Monaca, în vârstă de 76 și 74 de ani, antreprenori agricoli pensionari, uciși pe 14 iunie 2020 cu pietre la Delia, Canicatti.

Procurorul Stefano Strino de la Procuratura din Caltanissetta a cerut, în timpul rechizitoriului de ieri dimineață, închisoare pe viață pentru Florin Scurtu, ciobanul român de 31 de ani acuzat de uciderea celor doi frați Canicattì, Calogero și Filippo La Monaca, în vârstă de 76 și 74 de ani, pe 14 iunie 2020.

Inculpatul a fost arestat de carabinieri la trei luni după dublul asasinat. Cei doi frați, antreprenori agricoli pensionari, au fost uciși cu pietre în Delia, Nisseno, iar apoi criminalul a încercat să le ardă cadavrele.

Surorile victimelor au auzit o explozie la fermă și au dat alarma.

Motivul dublei crime ar fi fost legat de faptul că presupusul criminal a pășunat animalele pe pământul victimelor, în ciuda interdicției lor, ceea ce a dus la un conflict continuu cu cei doi fermieri. "O ceartă pe probleme de pășunat", a recunoscut românul la interogatoriul de după arestare.

În seara târzie a zilei de 14 iunie 2020, soldați de la Gara Delia Carabinieri au găsit, în Contrada Deliella, la proprietatea familiei La Monaca, cadavrul semi-carbonizat al unui bărbat, identificat ulterior drept Filippo La Monaca, de 74 de ani din Canicattì. Ajunși la fața locului, pe un drum rural, care ducea la proprietate, carabinierii, de asemenea, au depistat o baltă mare de sânge, cu urme de târâre care duceau spre o clădire, în interiorul căreia a fost găsit corpul lui Calogero, fratele lui Filippo.

Din primele investigații a reieșit că dubla omucidere a fost comisă într-o manieră deosebit de violentă, prin utilizarea ca armă a crimei a unor pietre. Datele au fost confirmate, ulterior, de rezultatele autopsiei. 

Familia La Monaca, bine cunoscută în Canicattì, a fost lovită de mai multe nenorociri. Trei frați, care erau antreprenori agricoli, au fost uciși, dintre care unul era consilier local în Cammalleri.

 

..........................

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel