Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O presupusă „bandă românească“ terorizează Messina: Poliția face lumină în acest caz
WhatsApp
În localitatea italiană Messina, oamenii trăiesc cu frica unei așa-zise "bande de români". Poliția face lumină în acest caz pornit de la un simplu zvon.

O adevărată psihoză colectivă, care a explodat pe Facebook a continuat pe chat-urile părinților elevilor, în școli, în baruri, la locurile de muncă. Zvonuri cu tonuri alarmiste care avertizează asupra prezenței unor bande de români în Messina pentru a răpi copii. Există chiar mărturii ale unor agresiuni suferite pentru a-i lua pe cei mici din brațele mamelor sau ale unor băieți care au reușit să scape din ghearele răpitorilor lor. Și, bineînțeles, pe rețelele de socializare, mulți jură că au depus plângeri la poliție cu lux de amănunte.

Poliția spune că totul este doar o exagerare pe rețelele de socializare

 

Tam-tam social și știrile relansate de presă. Mixul perfect pentru a declanșa o adevărată fobie în oraș. 'Banda de români' care răspândește panică în partea de sud a orașului este o fantezie colectivă în Messina, al treilea oraș ca mărime din Sicilia.

În fapt, există o singură plângere depusă la carabinieri și multe sesizări care s-au dovedit a fi false. Nu există nicio 'bandă' care să răpească copii în oraș, dar știrea s-a propagat rapid pe Internet și, în Messina, doar despre asta se vorbește.

2. -imagine fara descriere- (carabineri-auto-nou_76519700.png)

Câteva postări pe rețelele de socializare și știrile apărute în presă au provocat panică în rândul locuitorilor din Messina, care pun la îndoială veridicitatea faptelor. În aceste ore circulă un material audio, înregistrat de o doamnă din Santa Lucia Sopra Contesse care avertizează mamele din zonă.

"Fiul meu a fost abordat de trei țigani, din fericire fratele său era acolo și au fugit. Lăsați-vă copiii în casele voastre", strigă doamna.

Deocamdată - asigură poliția - nu a existat nicio tentativă de răpire a copiilor.

Vezi și: „Sunt români și fură copii, aveți grijă de micuții voștri“: Isteria pornită din Italia, de la un clip TikTok devenit viral, a incendiat toată Europa

Un caz care se amplifică de la o oră la alta, alimentând frica și îngrijorarea, dar, ca întotdeauna în astfel de situații, trebuie să ne uităm doar la fapte. Iar realitatea care reiese este alta. Doar două plângeri au fost depuse până acum la secțiile de carabinieri din Gazzi și Tremestieri. Una se referă la un jaf comis asupra unei femei care avea în brațe un copil de aproximativ un an. Doi bărbați, cu accent românesc, au coborât dintr-o Lancia Y. Unul dintre ei a tras-o de păr și, după ce i-a dat un pumn, a obligat-o să-i dea 20 de euro.

Messina, în alertă din cauza unei presupuse bande de români care răpește copii

 

Cel de-al doilea caz s-a petrecut sâmbătă seară în Santa Lucia, deasupra Contesse. Trei persoane aflate într-o mașină s-au apropiat de un băiat de 13 ani și i-au cerut să urce în mașină. Băiatul speriat a fugit și a fugit acasă la bunica sa. De la această plângere a pornit "tam tam-ul" pe Facebook și, dintr-o dată, au apărut zeci de cazuri în Bisconte, Camaro, Villaggio Aldisio și Fondo Fucile. Dar nici măcar o singură plângere. Doar sesizări la 112 și 113, potrivit Gazzetta del Sud.

Duminică, centrul operativ al poliției de stat a primit două apeluri telefonice care semnalează o Lancia Y suspectă și un Fiat Doblò în S. Lucia, deasupra Contesse și Zafferia, dar nu era nimeni acolo când au sosit Carabinieri. Luni dimineață, un alt raport, din nou la 113, ceea ce spune multe despre climatul de vânătoare de vrăjitoare din aceste ore.

Cineva a raportat doi străini care se învârteau în mod suspect în fața Institutului Albino Luciani din Fondo Fucile. Opriți și identificați de polițiști au fost un rus și un ucrainean care aveau o întâlnire cu o persoană pentru a se pune de acord asupra condițiilor unei mutări.

Pentru poliție, care oricum este vigilentă și nu subestimează nicio sesizare, în acest moment nu există indicii care să justifice panica care a izbucnit în oraș din cauza prezenței unor bande de români care vânează copii.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel