Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Mai mulți români au dat mită la primărie pentru a obține rapid cărțile de identitate: O funcționară și alte două femei, arestate
WhatsApp
O "pistă rapidă" creată pentru a grăbi actele cetățenilor străini, în special români. O funcționară de la Oficiul de stare civilă din Torino și alte două femei, arestate după ce au primit "mită" pentru a elibera mai rapid cărțile de identitate: 

O "pistă rapidă" creată pentru a accelera actele pentru cărțile de identitate și pentru a sări peste cozile de așteptare în schimbul mitei. Aceasta este ipoteza anchetatorilor de la Brigada Mobilă care, în martie 2019, pornind de la un extras dintr-o operațiune antidrog, au lansat o anchetă paralelă în biroul de înregistrare din Torino.

Anchetatorii au documentat ipoteze de presupusă corupție în care sunt implicați un funcționar al biroului de înregistrare din Torino și alte două femei, care au jucat roluri de intermediar cu cetățeni străini. Aceștia erau aproape toți români, dar și albanezi și marocani și, potrivit ipotezei acuzării, ar fi intenționat să obțină, în schimbul unor sume de bani, cărți de identitate, atât pe suport de hârtie, cât și electronice, în afara procedurilor administrative obișnuite și într-un timp foarte scurt, în comparație cu timpii de așteptare obișnuiți. 

Mai mulți români au dat mită la o primărie din Italia pentru a obține rapid cărțile de identitate

 

Miercuri dimineață, cele trei femei au fost arestate și plasate în arest la domiciliu, iar în timpul percheziției au fost găsite materiale considerate "utile în scopuri de anchetă". De asemenea, a fost percheziționată și locuința unui alt funcționar de la oficiul de stare civilă și a unui cetățean român, care au fost, de asemenea, înscriși în registrul suspecților de luare de mită în legătură cu procedurile de eliberare a documentelor de identitate pentru cetățenii străini, potrivit Corriere. 

Operațiunea 'fast track' este o coastă a investigației 'New Bottom Barrel', care a început în urmă cu șase ani și s-a încheiat în august 2020. Activitatea a permis să se strângă suspiciuni serioase de vinovăție împotriva a șase cetățeni albanezi, în ceea ce privește ipoteza asocierii infracționale vizând traficul internațional de droguri, mai exact de cocaină.

În timpul perchezițiilor efectuate în cadrul executării măsurilor preventive, fuseseră confiscate 18 kilograme de cocaină, 23 de mii de euro în numerar și documente, ceea ce a deschis o nouă linie de anchetă care i-a determinat pe polițiști să monitorizeze biroul de evidență a populației din municipiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel