Măsura va fi acoperită integral de taxa pe extraprofiturile companiilor energetice, care crește de la 10% la 25%, și care va oferi venituri de 6,5 miliarde de euro. Tipul de contribuție care va fi acordat persoanelor care desfășoară activități independente și profesioniștilor nu a fost încă definit: va fi necesar un decret separat, care va fi finalizat în termen de 30 de zile de către Ministerul Muncii.
Italia: Bonus internet rapid în valoare de 300 de euro. Cum îl poți obține?
Indemnizația unică de 200 de euro - pentru cei cu venituri sub 35.000 de euro anual - va ajunge direct în salariile din iulie a 13,7 milioane de angajați și 13,7 milioane de pensionari. Alții vor trebui să se adreseze la INPS: lucrători casnici (750 mii), șomeri (1,1 milioane), lucrătorii sezonieri, de divertisment sau intermitenți (300 mii), persoane care obțin venituri de cetățenie (900 mii). Un fond ad-hoc de 500 de milioane este înființat pentru lucrătorii independenți pentru finanțarea indemnizației unice. Pentru a ajuta lucrătorii și studenții va ajunge și voucherul pentru transportul în comun, de la 60 de euro, care va fi achitat electronic și va fi utilizat până în decembrie.
Italia - bonus salarial de 1.000 de euro oferit fiecărui angajat pentru a echilibra "costul vieții"
Bonusul va fi plătit într-o singură tranșă, prevăzută de guvern pentru a compensa pierderea puterii de cumpărare ca urmare a saltului inflației la 6,2%. Bonusul va fi inclus în pachetul salarial cu salariile din iulie, în timp ce pentru pensionari va fi achitată de Inps (sau alte fonduri de asigurări sociale existente) prin intermediul cecului lunar de pensie.
Consiliul de Miniștri a adoptat un decret în valoare de 14 miliarde de euro pentru a sprijini veniturile italienilor cu venituri mici și medii. Dar asta nu este tot: a prelungit, de asemenea, reducerea accizelor la carburanți cu 25 de cenți pe litru până la 8 iulie. De asemenea, a prelungit cu trei luni intervențiile împotriva prețurilor ridicate la energie pentru 5,2 milioane de gospodării.
„Măsurile abordează în primul rând problema costurilor ridicate ale vieții, care penalizează marea majoritate a cetățenilor și poate frâna redresarea. În aprilie, inflația a fost de 6,2%, în scădere față de martie, dar la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii. Acest lucru depinde în mare măsură de energie. Ce înseamnă acest lucru? Că acestea sunt situații temporare și că trebuie abordate cu instrumente excepționale. Fără această intervenție, slăbești economia și apoi creezi situații permanente de sărăcie”, a declarat premierul Mario Draghi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News