Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Berlusconi propune cotă unică de 23% și pensie minimă de 1000 euro, plătită 13 luni pe an
WhatsApp
Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în prezent lider al partidului de dreapta Forza Italia spune că dorește implementarea unei cote unice de impozitare de 23% și pensie minimă de 1000 euro. 
Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei (Sursa foto: Agerpres)

Silvio Berlusconi, fost premier în patru guverne (ultimul căzut la sfârșitul lui 2011), fost patron al clubului de fotbal Milan care - în cei 31 de ani cât a fost proprietar- a strâns o mulțime de trofee și-a dezlănțuit repertoriul clasic de campanie electorală: în prima linie, ca întotdeauna, de 28 de ani.

Iată interviul pe care Silvio Berlusconi l-a acordat publicației Il Messagero, pe care vi-l prezentăm parțial: 

Președintele Berlusconi propune un „Pact pentru Constituție”.


„În partea stângii văd prevestitorii unei campanii doar de denigrare a adversarului. Nu pot spune nimic despre programul lor. Poate pentru că nu sunt de acord cu totul. La noi, vorbim despre conținut, despre proiectul nostru de repornire a Italiei. Și o facem cu un limbaj calm și respectuos. Vorbim de reforme fiscale, birocrație, justiție. Vorbim de intervenții în favoarea tinerilor și a vârstnicilor. Vorbim de libertatea de a cheltui în numerar, fără taxe, măcar 10.000 de euro. Și multe alte îmbunătățiri în viața cetățenilor”, a spus Silvio Berlusconi. 

Reporter: Alianța de centru-dreapta este marea favorită, potrivit sondajelor. Reprezintă acest lucru un avantaj sau un risc?
Berlusconi: „Este pur și simplu un fapt. După 14 ani, italienii pot alege în sfârșit de cine să fie guvernați și ei ne vor alege pe noi”.



Reporter: Ați spus deja că nu doriți să fiți premier, dar în caz de victorie ar fi rândul liderului partidului care a obținut cele mai multe voturi să primească această funcție? Sau credeți că ar fi mai multă nevoie de mediere? 
Berlusconi:„Va fi o propunere care va aparține celor din coaliția cu cele mai multe voturi Și atunci șeful statului va lua decizia finală".



Reporter: Și lista miniștrilor? 
Berlusconi: „Sper că va fi posibil să le prezentăm italienilor înainte de alegeri câteva figuri de prestigiu alese dintre protagoniștii culturii, economiei și sectorului de voluntariat, pe lângă cei mai buni parlamentari ai noștri”.



Reporter: Din punctul dumneavoastră de vedere, PNRR-ul ar trebui revizuit sau modificat? 
Berlusconi:„Trebuie implementat, respectând orele și termenele limită. Am spus de mai multe ori că nu vom irosi lucrurile bune pe care le-a făcut guvernul Draghi”.

 

Reporter: O temă pe care Forza Italia a insistat adesea când era la guvernare: ce se va întâmpla cu pensiile? 
Berlusconi: „Este foarte simplu: nimeni nu poate trăi demn cu mai puțin de 1000 de euro pe lună. Și prin urmare vom ridica la 1000 de euro toate pensiile care sunt mai mici de 1000 de euro. Ele vor fi plătite 13 luni pe an. Și vom acorda aceeași pensie mamelor și bunicilor noastre care, după o viață de muncă și sacrificii, merită să trăiască o bătrânețe liniștită și demnă”.

 

Reporter: Există ceva ce nu ați reușit să faceți în experiențele anterioare ca prim-ministru și pe care ați dori să-l realizați acum dacă veți câștiga alegerile din 25 septembrie?
Berlusconi: „Taxa unică de 23% pe care eu și Antonio Martino am dezvoltat-o. Cu toate acestea, guvernele mele au reușit să mențină povara fiscală sub 40%, în timp ce acum este de 43,6%. Reforma cotei unice va fi cu adevărat una fundamentală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel