Asistentul medical a fost filmat în timp ce golea seringile cu vaccinul împotriva COVID-19, într-un recipient pentru deșeuri medicale. Poliția din Italia a fost cea care a făcut publice imaginile.
Potrivit anchetatorilor, se pare că bărbatul, din Ancona, primea câte 400 de euro pentru fiecare pacient. Asistentul medical nu este singurul cercetat, căci, în urma verificărilor, a rezultat că și alte persoane ar fi fost implicate și ar fi intermediat această afacere.
De asemenea, cei depistați că au obținut în acest mod un certificat fals de vaccinare au primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, scrie ȘtirileProtv.
Cazurile de "vaccinări la chiuvetă" au început să fie întâlnite în mai multe țări europene. Astfel, tot în Italia, autoritățile au descoperit că, la un centru din Palermo, au fost făcute mai multe vaccinări fictive. În urma verificărilor, trei persoane au fost arestate.
Printre persoanele arestate se numără și o asistentă medicală de la centrul de vaccinare de la Fiera del Mediterraneo. Femeia ar fi turnat conținutul seringilor în tifon și apoi ar fi pretins că injectează doza de vaccin. Cei trei reținuți sunt acuzați de corupție, fals în acte publice și delapidare.
Cei trei acuzați ar fi pus la cale un adevărat plan: asistenta trebuia să se prefacă că îi vaccinează pe ceilalți doi suspecți și pe rudele unuia dintre ei, pentru a le garanta un certificat verde, fără să fi primit nicio doză de vaccin.
Aceeași asistentă reținută a efectuat apoi alte opt vaccinări false. O altă asistentă medicală și un membru al forțelor de poliție, aflat de serviciu la sediul poliției din Palermo, s-au numărat, de asemenea, printre cei vaccinați la chiuvetă.
În urma investigațiilor, certificatele false au fost blocate. Investigațiile au exclus până în prezent implicarea medicilor și managerilor centrului de vaccinare.
Potrivit rapoartelor poliției, unul dintre cei reținuți este un lider local al mișcării no-vax, care a luat parte și la unele demonstrații din Italia.
În plus, potrivit Digos, asistenta care a efectuat inoculările false a primit până la 400 de euro pentru fiecare inoculare. Pentru a obține probe suplimentare, poliția a efectuat o serie de percheziții și a confiscat telefoane și calculatoare.
"De mai bine de o lună, Biroul Comisariatului pentru Situații de Urgență din Palermo a oferit cooperare Digos pentru ancheta privind vaccinările false. Sper într-o reacție disciplinară imediată cu inițierea procedurii de demitere. Cu toate acestea, comportamentul celor care au beneficiat de serviciile prestate este, de asemenea, grav, iar aceste acțiuni trebuie stopate, a declarat consilierul regional pentru sănătate, Ruggero Razza, scrie fanpage.it.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News