Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 23 de români au încercat să obţină venit de cetăţenie. Angajaţii de la ghişeu au anunţat poliţia după ce le-au văzut actele
WhatsApp
Operaţiune de amploare în provincia Rovigo, unde o grupare de 23 de români a fost prinsă în timp ce încerca să sustragă venituri de cetăţenie în mod ilegal, scrie rovigooggi.it.
captura video

Unii dintre membrii grupării s-au prezentat la oficiul poștal din Santa Maria Maddalena cerând activarea cardului lor și, prin urmare, colectarea sumelor despre care au spus că au dreptul ca beneficiari ai veniturilor din cetățenie.

Bănuind că este ceva în neregulă cu unele documente prezentate, personalul ghișeului a sesizat imediat Poliția Financiară Occhiobello, care a început imediat cercetările necesare.

Aceştia au depus, de fapt, cereri online pentru obținerea venitului cetățenesc pe portalul INPS, urmând ca, după ce au primit un PIN de la INPS, să poată merge la oficiile poștale responsabile și apoi să primească cardurile electronice preplătite aferente beneficiului și, prin urmare, să colecteze soldul.

 

Cum au încercat să păcălească sistemul

 

Din investigațiile efectuate a reieșit că toți suspecții ceruseră emiterea Codului fiscal cu câteva luni înainte în unele orașe din Lombardia, unde ar fi fost descoperiți că locuiesc.

Însă niciunul dintre românii din grupare nu avea dreptul la venitul de cetățenie, deoarece lipsea cerința de ședere pe teritoriul național timp de cel puțin 10 ani. A devenit clar că problema codului fiscal și a declarațiilor false au fost pre-stabilite cu înțelepciune pentru a induce în eroare INPS în momentul depunerii cererii, ceea ce probabil, după un răspuns formal, ar fi fost anulat, dar care între timp ar fi permis colectarea primelor sume.

Prin urmare, activitatea desfășurată a făcut posibilă blocarea procedurii de emitere a 23 de carduri electronice și confiscarea, în acel moment, a soldului a 3 dintre acestea pentru un total de 2500 EUR.

La finalul anchetelor, toți cei responsabili au fost denunțați la Parchetul local pentru încălcarea art. 7 din Decretul legislativ 4/19, care prevede închisoarea de la 2 la șase ani, după ce au declarat fals (în acest caz specific, referitor la reședința în stat) pentru a obține acces la venituri. Pozițiile tuturor managerilor au fost apoi raportate la INPS pentru întreruperea plății și recuperarea sumei plătite.

Controalele Guardia di Finanza continuă pentru a proteja nu numai interesele statului, ci și pe cele ale întregii comunități, astfel încât resursele alocate pentru a face față situației de urgență să fie alocate corect persoanelor care au într-adevăr dreptul la ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel