„Am refuzat vizita telefonică și am fost la spital cu examenele mele. Dar multe alte femei, bolnave ca mine, sunt uitate acasă", declară Mariagrazia Tesse, o rezidentă din Torino, pentru sursa citată.
Femeia a avut o operație de cancer de sân în 2018, într-un spital din Torino, iar până în martie anul trecut, la fiecare șase luni, conform protocolului, a fost supusă în mod regulat verificări în persoană, la cabinet.
Apoi vine pandemia de Covid iar cu aceasta, şi primul blocaj . Și odată cu urgența de sănătate, chiar și controalele devin telefonice.
Primul consult telefonic a fost acceptat de bună voie de femeie, fiind conștientă de dificultățile cauzate de urgența medicală în curs.
Pe 3 februarie, însă, a apelat încă o dată la un control, dar de data aceasta a dorit să se prezinte personal la spital.
„Covid există, dar există și alte boli”, le spune celor care o acuză că s-a prezentat personal la spital. „Există bolnavi de cancer, cei care suferă de boli autoimune grave, boli neurodegenerative, nu putem fi neglijați pentru că este Covid, dorim ca oamenii de referință să îi contacteze și să se ocupe de ei".
„Ne simțim uitați”, spune ea, „dar nu este vina noastră că suntem mulți dintre noi bolnavi, dacă este a cuiva, vina este a structurilor care au puține locuri sau care continuă să rămână închise - continuă ea - și sunt o persoană care reacționează, am spus nu la vizita telefonică și am fost la spital cu examenele, dar multe alte femei, bolnave ca mine, au avut doar vizite telefonice. Problema atunci - continuă ea - nu se referă doar la oncologie, există multe alte patologii care trebuie urmărite atent".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News