Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ISU a trimis mesaje RO-Alert: Cod portocaliu de furtună în Bucureşti şi Cod galben de inundaţii în mai multe judeţe
WhatsApp
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de furtună până la ora 16,30, pentru municipiul Bucureşti, iar ISU a transmis mesaj RO-Alert.
ISU a trimis mesaje RO-Alert: Cod portocaliu de furtună în Bucureşti şi Cod galben de inundaţii în mai multe judeţe  / captura video Mediafax

"Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu valabil în data de 13.06.2022, de la ora 15,25 până la ora 16,30, pentru municipiul Bucureşti", anunţă ISU Bucureşti Ilfov.

Potrivit sursei citate, se vor semnala: averse torenţiale care vor acumula local 20...25 l/mp, izolat 30...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.

"În urmă cu scurt timp a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert. Recomandam cetăţenilor următoarele măsuri preventive: pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii; evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ”, transmite ISU Bucureşti Ilfov.

Anterior, ISU Bucureşti-Ilfov a transmis şi mesaj RO-Alert şi o avertizare meteorologică cod portocaliu valabil de la ora 14,30 până la ora 15,30, pentru localităţile Voluntari, Gruiu, Afumaţi, Moara Vlăsiei, Snagov, Găneasa, Ştefăneştii de Jos, Dascălu din judeţul Ilfov.

 

Cod portocaliu de furtună în localităţi din judeţul Caraş-Severin

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună, valabilă până la ora 16:00, în localităţi din judeţul Caraş-Severin.

Astfel, până la ora 16:00, Slatina-Timiş şi Armeniş sunt vizate de averse torenţiale care vor depăşi 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului.

Fenomene similare se vor semnala şi în judeţul Alba, zona de munte.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

 

Cod Galben de inundaţii pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Buzău, Covasna şi Prahova

 

Hidrologii au emis, luni, două atenţionări Cod Galben de inundaţii valabile pe tot parcursul zilei pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Buzău, Covasna şi Prahova.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Timiş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova - amonte S.H. Lugoj, judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bistra (afluent al râului Timiş) luni, până la ora 22:00, precizează INHGA.

Totodată, până la ora 24:00, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Buzău - afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Siriu - amonte S.H. Măgura, judeţele: Buzău, Covasna şi Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel