Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul a anunțat că va lovi Iranul: "Vor primi un răspuns" 
WhatsApp
Israelul a anunțat că va ataca Iranul. 
Netanyahu avertizează Iranul: Israelul va răspunde la atacuri. Ce urmează în conflictul dintre cele două țări

Israelul va răspunde cu fermitate la atacul efectuat de Iran cu peste 300 de drone și rachete, a declarat generalul Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene, potrivit Reuters.

"Lansarea atâtor rachete, rachete de croazieră și drone asupra teritoriului israelian nu va rămâne fără consecințe", a subliniat Halevi într-o declarație susținută la baza aeriană Nevatim, care a suferit pagube în urma atacului iranian.

 

Cabinetul de război a decis un răspuns imediat

 

Cabinetul de război israelian s-a întrunit pentru a decide asupra modalității de acțiune în urma atacului iranian din noaptea de sâmbătă. Potrivit postului israelian Channel 12, citat de The Times of Israel, și CNN, care citează un oficial anonim, s-au examinat planurile militare pentru un posibil răspuns împotriva Iranului, însă încă nu s-a luat o decizie finală.

Cu toate acestea, cabinetul de război este determinat să acționeze rapid, chiar dacă încă nu s-a stabilit cursul exact al acțiunii. S-a discutat și despre opțiunile diplomatice pentru a izola diplomatic Iranul în plus față de o posibilă acțiune militară.

Conform informațiilor furnizate de postul israelian Channel 12, răspunsul militar va fi conceput pentru a transmite un mesaj clar că Israelul nu va tolera un atac de asemenea amploare fără a reacționa. De asemenea, se va sublinia că Israelul nu va permite Iranului să impună o "ecuație" care să îi slujească intereselor în detrimentul securității sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel