Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Isprava de doi euro a unui "influencer", prin care a reușit să înfurie întreaga Spanie
WhatsApp
Pentru că nu a vrut să plătească 2,30 euro pentru mâncare, YouTuberul Borja Escalona a amenințat un local din Spania că va cere 2.500 de euro pentru "reclama" sa. Gestul său s-a întors însă total împotriva sa.

Ce să faci când îți place să mănânci bine, dar nu vrei să plătești pentru asta? Un YouTuber din Spania a crezut că a găsit soluția și a încercat să-și câștige existența ca influencer. În zadar. În schimb, și-a pierdut conturile online, i s-a interzis accesul în restaurante și, ca să fie și mai rău, va fi dat în curând în judecată.

Ce s-a întâmplat de fapt? Borja Escalona, un autoproclamat influencer cu aproximativ 35.500 de urmăritori pe YouTube la ultima numărătoare, a vrut să arate cum mănâncă gratuit prin orașul Vigo, din nordul Spaniei, în timpul unui livestream cu 3700 de spectatori. A ajuns în barul "A Tapa do Barril", a comandat o empanadilla (găluște umplute), a mâncat-o, a povestit între timp despre diferitele arome și era deja pe punctul de a pleca atunci când chelnerița i-a spus că trebuie să plătească pentru masă - 2,30 euro în total.

"Ei bine, atunci avem o problemă", a răspuns Escalona. "Atunci va trebui să te taxez pentru această reclamă pe care tocmai am făcut-o pentru tine. Va fi un pic mai scump", a amenințat el, potrivit "Gizmodo", înainte de a continua în cele din urmă: "Iată ce se va întâmpla. O să primiți cu toții o factură pentru acțiunea pe care tocmai am făcut-o, în valoare de 2500 de euro", s-a împăunat el. Chelnerița nu a dat înapoi, însă, așa că YouTuberul a sfârșit prin a plăti până la urmă masa, chiar dacă cu reticență.

Incidentul a ajuns viral

 

Povestea s-ar fi putut încheia aici, dar în schimb a luat avânt. Escalona a susținut că a încheiat anterior o înțelegere cu restaurantul. Numeroși fani ai săi și-au vărsat apoi indignarea pe Google și au criticat "A Tapa do Barril", unii dintre ei făcând referire directă la Escalona, cu recenzii negative - fără să fi mâncat vreodată acolo.

Incidentul a devenit viral și a ajuns în presa spaniolă, iar oamenii s-au întors treptat împotriva lui Escalona. Consecințele: "A Tapa do Barril" a primit numeroase recenzii pozitive, în timp ce Escalona a primit numeroase comentarii negative și chiar amenințări. Împreună cu soția sa, a fost, de asemenea, dat afară dintr-un restaurant din Madrid, iar un studio de fitness i-a anulat abonamentul.

Dar, probabil, cel mai rău pentru el: atât canalul său YouTube, cât și canalul Twitch au fost blocate între timp. Și ar putea deveni și mai inconfortabil pentru Escalona.

Într-o postare pe Instagram, marți, "A Tapa do Barril" a declarat că nu știa nimic despre vreun aranjament prealabil cu influencerul: "Nu există niciun document, apel sau plată care să confirme acest acord", a declarat restaurantul. "Prin urmare, după diversele declarații defăimătoare la adresa companiei noastre și a angajaților noștri, ne simțim obligați să luăm măsuri legale."

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de A Tapa do Barril (@atapadobarril)

Cu toate acestea, în cazul în care, într-o zi, ar trebui să angajeze un YouTuber sau un Influencer în scopuri promoționale, "ar trebui să existe un set de valori care să prevaleze în conținutul lor: respect, educație și empatie", a mai specifcat "A Tapa do Barril.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel