Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Isaac Newton a prezis data când lumea se va sfârși. S-ar putea întâmpla în mai puțin de 100 de ani
WhatsApp
Isaac Newton, unul dintre cei mai mari gânditori și oameni de știință din istorie, a lăsat în urmă o predicție îngrijorătoare despre sfârșitul lumii, iar această dată se apropie tot mai mult. 
 Un asteroid mai mare decât Westminster Abbey, va trece aproape de Pământ / Foto: Pixabay

Newton, cunoscut pentru contribuțiile sale majore în domeniul matematicii, fizicii și astronomiei, a făcut această predicție pe baza convingerilor sale religioase profunde.

Stephen Snobelen, directorul Newton Project Canada, a dezvăluit că Newton, fiind profund religios și considerând Biblia o revelație divină, credea că Dumnezeu nu este limitat de timp așa cum sunt oamenii. Astfel, el era convins că profețiile biblice sunt esențialmente istorii ale lucrurilor care vor veni și a încercat să interpreteze aceste profeții pentru a prezice viitorul lumii.

 

Sfârșitul lumii ar putea avea loc peste 36 de ani

 

Calculând pe baza unor ecuații simple, Newton a ajuns la concluzia că sfârșitul lumii ar putea avea loc în anul 2060. Acest lucru a stârnit un val de îngrijorare și speculații, în special în ceea ce privește semnificația acestui eveniment și ce ar putea urma.

Conform interpretării lui Snobelen, pentru Newton, anul 2060 ar fi fost mai degrabă un nou început decât un sfârșit absolut. El a crezut că această dată ar marca sfârșitul unei epoci vechi și începutul unei noi ere, în care Hristos ar reveni și ar instaura o Împărăție a lui Dumnezeu pe Pământ pentru o mie de ani, conform învățăturilor biblice.

Această predicție a lui Newton a stârnit curiozitatea și îngrijorarea multora, iar interpretările variază în funcție de perspectiva și credințele individuale. Unii consideră că este doar o curiozitate istorică, în timp ce alții se întreabă dacă este o avertizare a unor evenimente majore care urmează să aibă loc în viitor.

Indiferent de interpretare, această predicție continuă să fascineze și să provoace discuții în rândul cercetătorilor și al publicului larg. Cu toate acestea, singurul mod de a afla dacă previziunile lui Newton se vor adeveri sau nu este să așteptăm și să vedem ce se întâmplă în anii care vor veni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel