Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda va avea curând nevoie de o nouă forță de muncă în spitale. Peste 70% dintre asistenții medicali s-au gândit să demisioneze
WhatsApp
Mai mult de șapte din zece asistente medicale și moașe irlandeze s-au gândit să renunțe la locul de muncă, potrivit unui nou sondaj realizat de Irish Nurses and Midwives Organisation. (INMO)
Irlanda va avea curând nevoie de o nouă forță de muncă în spitale. Peste 70% dintre asistenții medicali s-au gândit să demisioneze / Foto: Unsplash

Conform sondajului, stresul este principalul motiv pentru care respondenții au vrut să își părăsească locul de muncă, în timp ce un număr mare a raportat, de asemenea, că au avut parte de comportamente agresive. Statistica șocantă este doar una dintre multele date incluse în studiul privind munca și bunăstarea asistentelor medicale și moașelor, publicat de INMO cu ocazia Conferinței anuale a delegaților.

 

90% dintre asistenții medicali au declarat că sunt epuizați din cauza muncii



De asemenea, sondajul a constatat că un procent uluitor de 94% dintre asistente medicale și moașe consideră că munca are un impact negativ asupra bunăstării lor psihologice, iar 89% dintre respondenți au declarat că sunt cel puțin oarecum epuizați din cauza muncii.

În altă parte, 85% dintre asistente medicale și moașe au declarat că nivelul de personal nu poate satisface cerințele de la locul lor de muncă, în timp ce două treimi dintre acestea au declarat că siguranța pacienților a fost adesea sau întotdeauna pusă în pericol din această cauză.

Vorbind despre rezultatele sondajului, Karen McGowan, președintele INMO, a declarat: "Aceste rezultate sunt foarte dure și, din păcate, nu par să se îmbunătățească. Nu a existat nicio oportunitate pentru asistenții medicali și moașele de a-și recăpăta o poziție stabilă din 2019, deoarece de atunci nu a fost decât criză după criză în serviciul de sănătate."

Ea a adăugat: "Ca societate, am devenit mai conștienți de importanța protejării sănătății mintale a oamenilor la locul de muncă, cu excepția, se pare, a celor care lucrează în domeniul sănătății. Membrii noștri pur și simplu nu sunt protejați de efectele fizice și psihologice pe termen lung ale stresului, iar acest lucru este pur și simplu iresponsabil."

 

Trei din patru asistenți medicali se gândesc să părăsească zona lor de lucru actuală



Între timp, secretarul general al INMO, Phil Ní Sheaghdha, a comentat: "Stresul și epuizarea raportate aici sunt devastatoare pentru indivizi, dar au, de asemenea, un efect în lanț pentru întregul serviciu de sănătate.

Aproape 3 din 4 dintre asistenții medicali și moașele care au răspuns la acest sondaj s-au gândit să părăsească zona lor de lucru actuală. Asta înseamnă că soarta întregului serviciu de sănătate depinde de acei oameni care decid să mai reziste încă o lună sau încă un an, indiferent ce simt că pot face."

"Dotarea cu personal este cea mai mare problemă cu care se confruntă în prezent serviciul de sănătate și acesta este momentul să ne ocupăm de ea", a adăugat el, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel