Echipat cu mănuşi şi mască de protecţie, preşedintele Klaus Iohannis a coborât din maşină şi i-a salutat pe premierul Ludovic Orban, pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, precum şi pe comandantul unităţii.
"Este impresionant ce au reuști militarii și personalul medical. În următoarele ore, spitalul va primi toate acreditările și va intra în funcțiune. România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii.
După ce se termină această criză, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom luat toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații", a spus Klaus Iohannis.
Președintele a transmis un nou mesaj pentru români:
"Este foarte important să evitati contactul cu alți oameni, să vă atingeți, să vă îmbrățișați. Respectați toate normele de igienă. Este o perioadă grea. Din păcate, lucrurile vor fi mai grave. Ne așteptăm din păcate la o creștere a numărului bolnavilor, dar, vedem cu toții, că și statul se pregătește din ce în ce mai bine. Împreună vom trece prin această criză".
Conform MApN, formaţiunea medicală de tip ROL 2 cuprinde, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.
Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 a MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO "Saber Guardian 19" şi "Vigorous Warrior 19" - cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.
Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcţia medicală, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forţelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News