Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale: ”Gândurile noastre se îndreaptă și către semenii aflați în suferință”
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante
Klaus Iohannis, întâlnire cu Volodimir Zelenski

„Sărbătoarea Sfintelor Paști ne apropie, pentru a trăi împreună Învierea Domnului. Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului, reîncărcându-ne cu speranță în puterea tămăduitoare a credinței și a rugăciunii.

În aceste zile speciale, gândurile noastre se îndreaptă și către semenii aflați în suferință, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos.

Învierea Domnului reamintește tuturor chemarea creștină la iubirea aproapelui şi îndemnul conviețuirii în pace și bună înțelegere. Acestea sunt valorile noastre cardinale, așezate de generații pe o temelie de solidaritate şi spiritualitate creștină.

Vă urez tuturor, dragi credincioși ortodocși, greco-catolici, armeni şi neoprotestanți, să primiți în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală!”, transmite președintele României, Klaus Iohannis.

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă seara de la Ierusalim

 

Sâmbătă seara, va avea loc aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" de către Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie. Lumina va fi apoi distribuită delegaților eparhiilor prin centrele eparhiale și protopopiate.

În continuare, un delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va transporta Lumina Sfântă de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

La ora 19:00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inițiată de Patriarhul Daniel în 2009.

Sfânta Lumină este considerată un miracol al ortodoxiei, manifestându-se în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare la Ierusalim, între orele 12:30 și 14:30. Un foc se aprinde deasupra Sfântului Mormânt, coborând din cer, și este adus credincioșilor de Patriarhul Ierusalimului.

Sfântul Mormânt este inspectat în prealabil de polițiști civili pentru a preveni orice suspiciune de înscenare. După slujbă, Patriarhul Ierusalimului intră în Sfântul Mormânt și aprinde vata presărată deasupra lespedei Sfântului Mormânt. Lumina este apoi împărțită credincioșilor, scrie Agerpres. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel