Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundațiile, marea teamă a Italiei: Alerta roșie începe de marți, 16 mai. Amendă de 1.500 de euro pentru cei care se apropie de diguri
WhatsApp
Pe 3 mai, numeroase zone din Italia au fost devastate de inundații și alunecări de teren. Dar alerta roșie de mâine riscă să dea o nouă lovitură grea.
Inundațiile, marea teamă a Italiei: Alerta roșie începe de marți, 16 mai. Amendă de 1.500 de euro pentru cei care se apropie de diguri

Vremea rea a distrus numeroase drumuri din Italia, de exemplu, în zona Modigliana, între Faenza și Forlì, a inundat cartiere întregi, a obligat mii de cetățeni să își părăsească locuințele, a paralizat numeroase întreprinderi și a provocat pagube considerabile în agricultură.

 

Pagube de cel puțin un miliard de euro din cauza inundațiilor

 

Președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, a calculat pagube de cel puțin un miliard de euro. Așa cum se face întotdeauna în acele părți, oamenii și-au suflecat mânecile pentru a o lua de la capăt, dar mâine Protecția Civilă i-a avertizat pe primarii din provinciile Forlì-Cesena și Ravenna: există o nouă alertă roșie, se așteaptă ploi foarte puternice, până la 150 de milimetri de precipitații.

Nivelul râurilor este deja foarte ridicat, de exemplu, Lamone din Faenza și-a rupt malurile pe anumite porțiuni, terenul este fragil și există riscul unor noi alunecări de teren.

Alerta roșie vizează și Emilia-Romagna, în special provincia Bologna, dar, având în vedere cele întâmplate la 3 mai, cele mai mari îngrijorări privesc Romagna. 


Vreme rea, alertă roșie mâine în Romagna

 

Dacă vă uitați pe paginile de Facebook ale primarilor din principalele orașe din Romagna, există întotdeauna o postare care arată o hartă cu precipitațiile așteptate mâine. Aceasta este urmată de decizia, una după alta, a primarilor de a închide școlile: Faenza, Ravenna, Forlì și Cesena (dar și multe alte orașe mai mici).

Iată apelul lui Massimo Isola, primarul orașului Faenza, orașul care a suferit cele mai mari pagube la începutul lunii mai, cu un întreg cartier inundat și cu pompierii intervenind cu bărci pentru a salva, unul câte unul, sute de locuitori blocați în case:

"Se recomandă să se limiteze deplasările la cele strict necesare și să nu se meargă sub nicio formă în apropierea râurilor, deasupra malurilor acestora și în zonele în care sunt în desfășurare lucrări de restaurare".

 

Amendă de 1.500 de euro pentru cei care se apropie de diguri

 

Primarul orașului Forlì, Gian Luca Zattini: "Sfătuiesc companiile și activitățile de producție din întreg teritoriul să activeze, acolo unde este posibil, forme de lucru inteligente sau, în orice caz, forme agile de lucru pentru a limita la minimum deplasările".

Primarul din Cesena, Enzo Lattuca, le cere cetățenilor săi "să evite deplasările inutile, să asigure obiectele sau vehiculele înainte de urgență, adică absolut până în seara zilei de astăzi, luni, 15 mai, să acorde cea mai mare atenție nivelului râurilor".

Primarul orașului Ravenna, Michele De Pascale, face apel la prudență încă din această seară și îi îndeamnă pe cetățeni să "acorde cea mai mare atenție nivelului râurilor, să nu se apropie de zonele și plajele inundate, să nu acceseze digurile și magaziile, să nu acceseze metrourile dacă sunt inundate, în caz de inundații să nu intre în încăperile de la subsol și să meargă la etajele superioare", conform Il Messaggero.

 

Meteorologii anunță precipitații mai intense



După calvarul din 3 mai, Romagna se pregătește pentru un fel de nouă bătălie împotriva precipitațiilor. Există, de asemenea, unele necunoscute: școlile sunt închise și trebuie să se decidă dacă se confirmă sau nu unele evenimente sportive care vor determina mii de persoane să se deplaseze.

Meteorologul Pier Luigi Randi, intervievat de Forlitoday, a avertizat: "Diferite modele numerice simulează contribuții nu departe de cele din perioada 1-3 mai, cu o evoluție ușor mai rapidă, dar cu precipitații mai intense. Așadar, riscurile sunt ridicate. În plus, zona afectată de precipitații abundente ar putea fi mai mare decât la evenimentul precedent, în special în raport cu munții. Se speră ca scenariile mai puțin "agresive" să prevaleze, chiar dacă acestea sunt minoritare în acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
pixel