Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Înmormântare Alexandru Arșinel. Sicriul a fost depus la teatrul "Constantin Tănase" 
WhatsApp
Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

Înmormântarea va avea loc duminică, la Cimitirul Bellu.

Teatrul "Constantin Tănase" îl omagiază joi seara pe Alexandru Arşinel, "actor emblematic al Revistei româneşti, pe scena căreia a jucat mai bine de jumătate de secol".

"Maestrul Alexandru Arşinel a fost omagiat pe scena Teatrului "Constantin Tănase" anul trecut, în luna decembrie, într-o emoţionantă ediţie a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariţie pe scenă. S-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani", reaminteşte instituţia de cultură, pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, Arşinel a jucat vreme de 54 de ani pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", iar aproape 40 de ani a format un cuplu scenic cu un mare succes la public alături de marea actriţă Stela Popescu.

"Drum luminat, maestre, către stele! Dumnezeu să vă odihnească în pace", transmite instituţia.

Actorul Alexandru Arşinel a murit joi seară, în urma unei lungi suferinţe. El a fost internat pe data de 15 septembrie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi de o săptămână se afla în secţia de Terapie Intensivă, a informat conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. 

 "Având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă, s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secţia de ATI", informa, la 20 septembrie 2022, unitatea medicală. Actorul fusese internat în luna august, la Institutul Clinic Fundeni.

Cine a fost Alexandru Arșinel. Celebrul cuplu format cu Stela Popescu

 


Alexandru Arşinel s-a născut la 4 iunie 1939 în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit www.teatrultanase.ro. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Aici l-a interpretat pe Kuklin în spectacolul ''Oceanul'' de Al. Steiu, în regia lui Cristina Munteanu, a fost Maiorul în ''Jocul de-a vacanţa'' de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Paxino, Fabian în ''A 12-a noapte'' de William Shakespeare, în regia lui Eugen Mercus şi Titta Nane în piesa ''Gâlcevile din Chioggia'' de Carlo Goldoni, în regia semnată de Mihai Reicu. La Teatrul Naţional din Bucureşti a putut fi văzut interpretând rolul lui Prisâpkim în spectacolul ''Ploşniţa'' de V. Maiacovski.

A jucat, începând din 1967, zeci de roluri în spectacole cu mii de reprezentaţii atât la Teatrul de Revistă ''Constantin Tănase'' din Bucureşti cât şi la Grădina Boema: musicalul ''Groapa'' de Eugen Barbu şi Radu Şerban, musicalul ''Doctore sunt al dumneavoastră'', de Aurel Storin şi Vasile Vasilache jr., spectacolul ''Revista cu paiaţe'' de Mihai Maximilian, muzica V. Veselovski, ''Deschis pentru renovare'' de Alexandru Mirodan, ''Se caută o vedetă'' de Aurel Felea şi Sandi Rudeanu, ''Vino să ne vezi diseară'' de Petre Bărbulescu, ''Nicuţă . . . la Tănase'' de Nicuţă Tănase şi Marin Traian, ''Aventurile unei umbrele'' de Nell Cobar, ''Uite că nu tac'' de Petre Bărbulescu, ''Savoy, Savoy'' de Eugen Rotaru şi Marius Ţeicu, ''Sonatul lunii'' de Saşa Georgescu şi Puiu Călinescu, ''Un băiat de zahăr... ars'' de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, ''Bimbirică'' comedie muzicală de Aurel Storin, ''Scandal la Boema'', ''Nevestele vesele din Boema'', ''Boema, slăbiciunea mea'', ''Boema, bucuria mea'', ''Artiştii şi Boema'', ''Stela, stelele şi Boema'', ''Bună seara, Boema'', ''Carre de aşi'', ''Hohote în Paradis'', ''1001 de glume'' de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, ''Ah, femeile'' de Mihai Maximilian, ''Nimic despre papagali'', ''Ok, Melody'', ''Comedie pe Titanic'', ''Piei, drace!'', ''Vivat Revista!'', ''Hohote în Herăstrău''. De asemenea, a avut numeroase apariţii în emisiuni de divertisment la radio şi în televiziune, realizând numeroase turnee în străinătate.

Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă. În stagiunea 2008-2009, spectacolul "Aplauze, aplauze" a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu - Alexandru Arşinel. Totodată, pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
09 dec 2022, 08:22
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
DCNews.ro
09 dec 2022, 10:44
Astrosens.ro
07 dec 2022, 17:17
Spectacola.ro
09 dec 2022, 13:51
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
DCNews.ro
09 dec 2022, 10:44
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
DCMedical.ro
08 dec 2022, 16:08
Spectacola.ro
09 dec 2022, 13:51
Astrosens.ro
07 dec 2022, 17:17
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
DCMedical.ro
08 dec 2022, 16:08
DCBusiness.ro
09 dec 2022, 08:22