Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Individ de 62 de ani, pedepsit exemplar de poliție după ce a vorbit urât copiilor din parc
WhatsApp
Un individ de 62 de ani din Timișoara care vorbea urât copiilor în parc și-a primit pedeapsa binemeritată. 
Șofer de 25 de ani împușcat de polițiști în Botoșani: Descoperire șocantă în mașina sa

Bărbatul din Timișoara a fost amendat cu 2.000 de lei de către polițiști pentru că a înjurat copii într-un parc din oraș, ulterior fiind transportat la Psihiatrie pentru evaluare.

Incidentul a avut loc sâmbătă seara și a fost comunicat marți de Inspectoratul de Poliție Județean printr-un comunicat de presă.

"Polițiștii Secției 3 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat adresa injurii și cuvinte jignitoare unor copii dintr-un parc din municipiul Timișoara. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că sesizarea se confirmă, identificând un bărbat de 62 de ani. Acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 2.000 de lei, conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, ordinii și liniștii publice. De asemenea, bărbatul a fost transportat la Clinica Psihiatrică Eduard Pamfil din Timișoara", se menționează în comunicat.

Polițiștii au primit și o plângere din partea unei femei, care susține că individul i-a agresat fizic copilul.

Micile violențe, în creștere în România 

O statistică a unui județ învecinat arată că genul acesta de mici violențe sunt în creștere în țara noastră. 

Domeniul care a necesitat cea mai intensă activitate a polițiștilor în primul semestru al anului 2024 a fost cel al micii violențe, a anunțat marți șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bihor, chestorul Alin Haniș. 

"Actele de mică violență - lovituri, amenințări etc. - au fost cele mai frecvente, atât în ceea ce privește intervențiile, cât și dosarele penale. Deși nu toate au finalitate judiciară notabilă, numărul lor este foarte mare. De asemenea, sunt foarte multe intervenții rutiere, evidențiate de numărul mare de testări pentru alcool, și vom continua acest demers pentru a reduce condusul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive", a declarat Haniș într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, infracționalitatea împotriva persoanei a crescut cu 13%, infracțiunile de lovire sau alte violențe au înregistrat o creștere de 12%, iar amenințările au crescut cu 32%. Autorii infracțiunilor de mare violență (omor, tentativă de omor) au fost identificați în proporție de 100%.

Dispozitivul de siguranță a fost ajustat în funcție de evoluția situației operative, fiind organizate patrule în zonele cu risc criminogen, corelate cu intervalele orare de comitere a faptelor, a indicat Haniș.

Structurile de ordine publică au desfășurat 72 de acțiuni cu efective sporite sau razii, aplicând 10.413 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 6.356.930 de lei.

Infracțiunile stradale sesizate au crescut cu 14%, iar infracțiunile stradale constatate în flagrant delict de polițiști au crescut cu 8%.

Au scăzut accidentele rutiere grave

 

În primul semestru, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au efectuat 55.683 de testări pentru consumul de alcool la volan și 879 de testări pentru consumul de droguri, rezultând în 16.507 sancțiuni contravenționale, 2.054 de permise de conducere reținute, 78 de dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului și 50 de dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Comparativ cu primul semestru al anului 2023, statistica din 2024 arată o scădere cu 20,96% a numărului de accidente rutiere grave (de la 62 la 49) și o scădere cu 31,57% a numărului de persoane rănite grav în urma accidentelor rutiere (de la 57 la 39).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel