Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiul din zona Poligonului Babadag, pornit de la un exercițiu al militarilor francezi, a fost lichidat; o fermă a ars în întregime
WhatsApp
ncendiul din zona Poligonului Babadag, care a afectat o suprafaţă totală de aproximativ 400 de hectare, a fost lichidat, însă o fermă a ars în întregime, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea.

'Intervenţia echipajelor de pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a SVSU Jurilovca şi Sarichioi dar şi a forţelor din cadrul MApN, a fost finalizată. (...) Au ars aproximativ 150 de ha de vegetaţie uscată din perimetrul poligonului şi aproximativ 250 de ha de vegetaţie uscată din izlazul comunei Jurilovca. Din suprafeţele menţionate anterior se numără şi suprafaţa fermei care a ars (54 ha)', se arată într-un comunicat al ISU Tulcea citat de Agerpres.

Sursa citată precizează că ferma agricolă a ars în întregime - un saivan pentru animale, o casă de locuit de 16 metri pătraţi, o cocină de porci, 400 de baloţi de fân, 4.000 de baloţi de paie, 600 de baloţi de lucernă, 19 tone de orz, dar şi 18 animale (10 oi şi opt porci).

Incendiul din zona Poligonului Babadag, pornit de la un exercițiu al militarilor francezi, a fost lichidat; o fermă a ars în întregime

 

'Au fost salvate de către pompierii militari, împreună cu SVSU Jurilovca şi proprietar, 435 de oi. Cauza probabilă de producere a incendiul a fost căderea unui obiect proiectil', se mai menţionează în comunicat.

Ministerul Apărării Naţionale a informat, vineri, că un incendiu de vegetaţie a izbucnit în Poligonul Babadag, în urma activităţilor executate de militari francezi, respectiv trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de şanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala.

După lichidarea incendiului, reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez urmează să evalueze pagubele produse, să stabilească valoarea despăgubirilor şi modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare, a precizat MApN.

 

Depozit de furaje şi 50 de tone fân, arse într-un incendiu în municipiul Suceava

 

Un alt depozit de furaje şi 50 de tone fân, arse într-un incendiu în municipiul Suceava.

Aproximativ 50 de tone de furaje au ars, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un incendiu izbucnit în cartierul Iţcani din municipiul Suceava, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), căpitanul Alin Găleată.

Conform aceleiaşi surse, la faţa locului au intervenit pompierii militari, cu cinci autospeciale de stingere. În incendiu au ars depozitul de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 240 de metri pătraţi şi aproximativ 100 de baloţi de fân - circa 50 de tone.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a precizat că incendiul a izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise. Pompierii au salvat un grajd de animale şi o casă de locuit, ameninţate de flăcări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel